Υλικά
Για το τηγάνισμα
Μερίδες: 4-6
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα (ή ό,τι επιθυμείτε)
100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
2 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας νερό κρύο
πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. αλεύρι
Tips
Το 20% του κιμά να είναι λίπος και να είναι περασμένο μία φορά από τη μηχανή. Έτσι τα κεφτεδάκια θα βγουν πιο αφράτα και ζουμερά.