ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

    Ημερομηνία:

    Το στιφάδο πιο απολαυστικό από ποτέ ,στον φούρνο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα. Ενα φαγητό που θα «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι!

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

    Βήμα 3

    Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eγινε στην Πάτρα η νεκροψία του Λίο – Αύριο το τελευταίο αντίο

    Την Τετάρτη στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής...

    Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνει τη συμπαράσταση του στους αγρότες

    Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου...

    Πάτρα: Εγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Πατρών για τα μπλόκα

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας απέστειλε παραγγελία...

    Πάτρα: Τρίωρη διακοπή ηλεκτροδότησης την Πέμπτη στο δημαρχείο

    Λόγω προγραμματισμένης συντήρησης του υποσταθμού μέσης τάσης που τροφοδοτεί...