ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

    Ημερομηνία:

    Το στιφάδο πιο απολαυστικό από ποτέ ,στον φούρνο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα. Ενα φαγητό που θα «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι!

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

    Βήμα 3

    Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Αχαΐα: Ο Πρόεδρος των Αγροτών Γ. Βεσκούκης για τις κινητοποιήσεις: «Όσο χρειαστεί θα μείνουμε στον δρόμο»

    Στη Δυτική Αχαΐα οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους,...

    Πάτρα: Ολυμπιακή βραδιά στην Gallery Ωδείο (Φωτό)

    Συμμετοχή φορέων, πολιτών και διεθνών συνεργατών στην προώθηση της...

    Πάτρα: “Εφυγε νωρίς” από την ζωή μία αξιαγάπητη καθηγήτρια – φωτό

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΓΕΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΥΖ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΡΑΡΑ ΣΥΝ/ΧΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ...

    5 τύποι ανθρώπου και γιατί αργούν πάντα στα ραντεβού τους

    «Σε 10 λεπτά θα είμαι εκεί», αλλά το δεκάλεπτο...