ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

    Ημερομηνία:

    Το στιφάδο πιο απολαυστικό από ποτέ ,στον φούρνο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα. Ενα φαγητό που θα «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι!

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

    Βήμα 3

    Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρκ Ντιτρού: Το τέρας που βίαζε, βασάνιζε και σκότωνε κοριτσάκια – Η υπόθεση που συγκλόνισε το Βέλγιο

    Σαν σήμερα, στις 22 Αυγούστου 1996, αποκαλύφθηκε στο Βέλγιο...

    ΔΕΥΑΠ: Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ προκαλούν διακοπές υδροδότησης την Δευτέρα 25 Αυγούστου

      Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών και διακοπής...

    Κεφαλονιά: Μία μυσταγωγία μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

    Η 20η Αυγούστου 2025 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη...