ΣΥΝΤΑΓΗ: New York Cheesecake

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Υλικά

    Μερίδες: 10-12

    • 400 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
    • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 1.200 γρ. τυρί κρέμα
    • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 300 γρ. αυγά + 40 γρ. κρόκους
    • 240 γρ. κρέμα γάλακτος για γλυκά 35%
    • 10 γρ. υγρή βανίλιας
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα λαχταριστό κομμάτι cheesecake, ειδικά όταν πρόκειται για το διάσημο New York cheesecake

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ºC. Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε. Χωρίζουμε τη βάση του μπισκότου σε τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πατάμε καλά.

    Βήμα 2

    Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια χτυπώντας καλά.

    Βήμα 3

    Χωρίζουμε το μείγμα στα τσέρκια και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί το οποίο το γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι τη μέση των τσερκιών. Ψήνουμε για περίπου 50΄ ανάλογα τον φούρνο, μέχρι τα ατομικά cheesecake να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και σερβίρουμε με μια κουταλιά γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

    Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τυχερός Πατρινός από τα Δεμένικα! “Την έφτιαξε” για δύο χρόνια!

    Έκανε την τύχη του ένας κάτοικος της Πάτρας στην...

    Άννα Φόνσου: «Την ηλικία μου, τη λέω μόνο στους γιατρούς»

    Για την σχέση που έχει με τον χρόνο και...
    Best Shop