Αυτά τα υπέροχα και αφράτα pancakes, είναι και νηστίσιμα και λαχταριστά. Τα σερβίρουμε με μέλι ή πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι σφενταμιού, μαζί με φρέσκα φρούτα, ή απλώς με κανελοζάχαρη ή άχνη.
10′ προετοιμασία, 3′ μαγείρεμα, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 13′
Υλικά
Τεμάχια: 20
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε pancakes νηστίσιμα, με φυτικό γάλα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη που εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του χυλού και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει, το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι δόσεις χυλού όσο 2 κουτ. σούπας η καθεμία και με τη ράχη του κουταλιού τις απλώνουμε γρήγορα, να γίνουν στρογγυλές, επίπεδες τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε τα pancakes σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό, τηγανίζοντας τα pancakes σε δόσεις και αλείφοντας το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν ρίξουμε κάθε δόση. Τα σερβίρουμε ζεστά.