ΣΥΝΤΑΓΗ: Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα

    Ημερομηνία:

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ την πάστα harissa με το μέλι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μπολ αλείφοντάς καλά με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15΄ ή αν υπάρχει χρόνος για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνουμε καλά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα καρότα για 10΄ μέχρι να χρυσίσουν. Aλατίζουμε, ανακατεύουμε μέσα τους σπόρους κύμινο και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.

    Βήμα 3

    Ψήνουμε για 20΄ μέχρι τα καρότα να ψηθούν καλά και να πάρουν σκούρο χρώμα. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Εναλλακτικά ψήνουμε σε ταψί αν δεν έχουμε πυρίμαχο σκεύος.

    Βήμα 4

    Στο μεταξύ, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά – δεν θέλουμε να κάψει πολύ. Τοποθετούμε τις μπριζόλες με μια λαβίδα και τις ψήνουμε για 6΄-8΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να σταθούν.

    Βήμα 5

    Ανακατεύουμε τους σπόρους κύμινο με τα ψημένα καρότα, τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι.

    Βήμα 6

    Μοιράζουμε το βρασμένο μιξ ρυζιού σε 4 πιάτα, κατόπιν τις μπριζόλες και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φασολάκια.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...

    Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον υπεύθυνο του μπαρ

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα οξείας μέθης, οδηγήθηκαν τα ξημερώματα...

    Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Πάτρα

    Οι πολύ σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Αχαΐας και...
    Best Shop