ΣΥΝΤΑΓΗ: Σουβλάκι με χαλούμι, ροδάκινο πίκλα και πικάντικο γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Υλικά

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Μερίδες: 6

    750 γρ. χαλούμι σε κύβους ίδιου μεγέθους
    6 μεγάλες πίτες, ζεσταμένες

    Για το ροδάκινο πίκλα

    2 κονσέρβες ροδάκινο σε χυμό, των 420 γρ. η καθεμία
    170 ml μηλόξιδο
    2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    2 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
    1 πιπερίτσα τσίλι, σε ροδέλες

    Για το πικάντικο γιαούρτι

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    2 κουτ. σούπας φύλλα θυμάρι
    2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
    2 κουτ. σούπας καυτερή σάλτσα χαρίσα (harissa)

     

    Διαδικασία
    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα κρατώντας ½ φλιτζάνι από τον χυμό τους και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.

    Βήμα 2

    Σε ένα μπολ τις ανακατεύουμε με το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να μαριναριστούν.

    Βήμα 3

    Πικάντικο γιαούρτι: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά προσθέτοντας λιγότερη ή περισσότερη χαρίσα, ανάλογα τα γούστα μας. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

    Βήμα 4

    Περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια τους κύβους του τυριού και ψήνουμε για λίγο απ’ όλες τις μεριές μέχρι να χρυσίσει. Τα σερβίρουμε με το ροδάκινο πίκλα, το πικάντικο γιαούρτι και ζεστές πίτες

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κόντρα Γεωργιάδη-Καλλιακμάνη – «Δεν μπορώ την γκρίνια και την μιζέρια»

    Αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ, σημειώθηκε μεταξύ του...

    Το βουλκανιζατέρ που θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά...

    Τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το «Αλλάζω θερμοσίφωνα»

    Το «Εξοικονομώ 2025» και το «Αλλάζω θερμοσίφωνα» είναι τα...

    Πατάτες βραστές έτοιμες στον μισό χρόνο

    Μας αρέσει οποιαδήποτε τεχνική μας επιτρέπει να ετοιμάζουμε το...
    Best Shop