ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    Ημερομηνία:

    Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα, έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.

    30′ προετοιμασία
    10′ μαγείρεμα
    Σύνολο: 40′

    Υλικά

    Μερίδες: 4-5

    500 γρ. στριφτάρια ή άλλο στριφογυριστό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, όπως βίδες, φαρφάλες κ.ά. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
    70 γρ. φύλλα βασιλικού
    150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
    60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    80 γρ. αμύγδαλα λευκά
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    70 ml ελαιόλαδο

    Διαδικασία

    Για να ετοιμάσουμε τα στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
    Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
    Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από όσο θέλουμε, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
    Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Διήμερο συνέδριο για τα 60 χρόνια… και συναυλία με Νταλάρα

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει και στο πλαίσιο αυτής της...

    Κατσαρόλες και τηγάνια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης

    Μια οργανωμένη κουζίνα είναι μια λειτουργική κουζίνα, που σας επιτρέπει να...

    Μισθοί – συντάξεις: Οι 6 αλλαγές που φέρνει το 2025

    Eξι σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων και...
    Best Shop