ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    Ημερομηνία:

    Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα, έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.

    30′ προετοιμασία
    10′ μαγείρεμα
    Σύνολο: 40′

    Υλικά

    ICECAP

    Μερίδες: 4-5

    500 γρ. στριφτάρια ή άλλο στριφογυριστό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, όπως βίδες, φαρφάλες κ.ά. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
    70 γρ. φύλλα βασιλικού
    150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
    60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    80 γρ. αμύγδαλα λευκά
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    70 ml ελαιόλαδο

    Διαδικασία

    Για να ετοιμάσουμε τα στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
    Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
    Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από όσο θέλουμε, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
    Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εντυπωσιακή Τζωρτζίνα Λιώση με Dear Violet

    Μια εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ έκανε πριν από λίγες μέρες η Τζωρτζίνα...

    Οι 5 τρόποι με τους οποίους οι χάκερ κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

    Oι κωδικοί πρόσβασης (passwords) είναι η αχίλλειος πτέρνα της...

    Όμηρος: Αυτός είναι ο χρησμός της Πυθίας που δεν κατάφερε να λύσει και τον οδήγησε στον θάνατο

    Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε...

    «Κοινωνική Στέγαση»: Στις 30 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία αιτήσεων – Τι πρέπει να ξέρετε

    Στις 30 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για...