ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    Ημερομηνία:

    Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα, έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.

    30′ προετοιμασία
    10′ μαγείρεμα
    Σύνολο: 40′

    Υλικά

    Μερίδες: 4-5

    500 γρ. στριφτάρια ή άλλο στριφογυριστό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, όπως βίδες, φαρφάλες κ.ά. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
    70 γρ. φύλλα βασιλικού
    150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
    60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    80 γρ. αμύγδαλα λευκά
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    70 ml ελαιόλαδο

    Διαδικασία

    Για να ετοιμάσουμε τα στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
    Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
    Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από όσο θέλουμε, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
    Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα απέναντι στο deadline του 2026 – Οι προκλήσεις και τα βήματα μέσα σε 18 μήνες

    Το αναθεωρημένο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» καλύπτει 76...

    Πάτρα: Ακυρώνονται τα live των Koukles Club Athens και Rosanna Mailan στο Royal

    Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Ακύρωση Συναυλιών Πάτρα 24 και 27...
    Best Shop