ΣΥΝΤΑΓΗ: Τάκος με κιμά και λαχανικά

    Ημερομηνία:

    Για τα τάκος με κιμά

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC.

    Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι.

    Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί καλά για 6′-7′.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι και την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

    Μαγειρεύουμε για 5′-6′.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και μαγειρεύουμε για 3-4′.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Σε μεγάλο μπολ για σουφλέ αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Κάνουμε μια λεπτή στρώση κιμά.

    Καλύπτουμε με μια τορτίγια και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.

    Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.

    Τελειώνουμε με σάλτσα κιμά και και τα υπόλοιπα τυριά.

    Για το ψήσιμο

    Σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′.

    Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φέτες αβοκάντο, ντοματίνια κομμένα στα 4 και τσιπς τορτίγιας.

    Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφυγαν από τα μπλόκα οι κτηνοτρόφοι μετά το μακελειό στα Βορίζια – «Σεβασμός στα θύματα και στις οικογένειές τους»

    Το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα Βορίζια στο Ηράκλειο, που ξέσπασε...

    Προμηθέας – Καρδίτσα 91-62: Επιβλητική επιστροφή στις νίκες!

    Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε εύκολα της Καρδίτσας με 91-62...

    4 tips για σένα που θεωρείς το πρωινό ξύπνημα “μαρτύριο”!

    Μπορεί το πρωινό ξύπνημα να φαινόταν σε όλους δύσκολο...

    Aχαϊα: Θρίλερ με εξαφάνιση 13χρονου αγοριού

    Μεγάλη αναστάτωση στα Καλάβρυτα από την εξαφάνιση του Αχμέντ – (Ahmed)...