Ξεχάστε τις συνηθισμένες ψητές πατάτες. Ο Jamie Oliver αποκαλύπτει το μυστικό για τις πιο τραγανές, αφράτες και νόστιμες πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με μια πανεύκολη συνταγή που απαιτεί τη χρήση τεσσάρων μόνο συστατικών.
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες
- 1 σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Οδηγίες
- Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 190C/170C.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες ώστε να έχουν ομοιόμορφο μέγεθος.
- Ξεπλύνετε τις πατάτες με κρύο νερό για να απομακρύνετε το περιττό άμυλο και στη συνέχεια βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Καλύψτε με αλατισμένο νερό, αφήστε να βράσουν για 7 λεπτά. Στραγγίστε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ατμό για 3 λεπτά.
- Μην ξεχάσετε να ανακινήσετε καλά το σουρωτήρι – αυτό το κόλπο είναι το κλειδί για να επιτύχετε αυτό το “σούπερ-τραγανό” φινίρισμα που θα κάνει τους πάντες να ζητούν δεύτερη μερίδα.
- Πρώτα, ρίξτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί σε μία στρώση, προσθέστε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα με αλάτι και μαύρο πιπέρι πριν τα ανακατέψετε όλα μαζί.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε τις πατάτες μέχρι αυτό το σημείο από την προηγούμενη μέρα, να τις καλύψετε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και να τις αποθηκεύστε τις στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος μέχρι να τις χρειαστείτε. Στη συνέχεια, ψήστε τις για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε το δεντρολίβανο.
- Ανοίξτε το σκόρδο και προσθέστε τις σκελίδες στο μπολ πριν ανακατέψετε καλά. Καλύψτε τις πατάτες πριν τις βάλετε ξανά στον ζεστό φούρνο για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν «τραγανές, αφράτες και νόστιμες».
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξτε το περιττό λίπος και μετά απολαύστε.

