Σύνταξη στα 70 και στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Το πρότυπο της Δανίας που ήδη νομοθέτησε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 έτη για τους σημερινούς 55άρηδες αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, από το 2027.

Ειδικότερα, η Δανία είναι η πρώτη χώρα από τις 9 που έχουν συνδέσει την αύξηση των ορίων ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής η οποία πήρε το πράσινο φως από το εθνικό της Κοινοβούλιο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια από το 2040, έναντι 67 σήμερα. Η αύξηση θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια, στα 68 το 2030, στα 69 το 2035 και στα 70 το 2040 και θα αφορά όσους έχουν γεννηθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1970, δηλαδή όσους είναι σήμερα 55 ετών. Οι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν το μοντέλο της Δανίας είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σλοβακία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Σημειώνουμε ότι η χώρα μας έχει σήμερα το υψηλότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης (67 και 62) στην Ε.Ε. μαζί με τη Γαλλία (67 και 62 μετά τη μεταρρύθμιση Μακρόν), τη Δανία (67) και την Ιταλία (67 και 64).

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Σήμερα στο εδώλιο Δαλαμάγκας, σύντροφος και πατέρας!

Αναβολή για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, έλαβαν από...

Διαλύθηκε το σπίτι μου, ο Ηλίας πήγαινε δουλειά, λέει η σύζυγος του 57χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Άγιο Δημήτριο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε 57χρονος σε τροχαίο στον Άγιο...

Μεσσηνία: Περίεργη εξαφάνιση της ιστορικής καμπάνας της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου – Έρευνες από τις Αρχές

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στη Μεσσηνία η εξαφάνιση της ιστορικής επετειακής...

“I am innocent” έλεγε ο 65χρονος που συνελήφθη για το διπλό φονικό στο Λόγγο! Εριξε… 30 μαχαιριές! Οικονομικά τα κίνητρα; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή κατηγορείται ο 65χρονος Ιταλός που...