Συνταξιούχοι: Έρχεται έξτρα μπόνους πριν από το Πάσχα – Ποιοι θα επωφεληθούν

Ημερομηνία:

Tην ομάδα-«στόχο» για την οποία προορίζεται το έξτρα μπόνους πριν από το Πάσχα «φωτογράφισε» ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για το 17% των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά ή 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων που δεν ωφελήθηκαν από τις συνδυαστικές αυξήσεις.

PHILOXENIA

Οι περίπου 140.000 συνταξιούχοι που ανήκουν σ΄ αυτήν την κατηγορία έχουν τα εξής χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Protothema:

-Δεν έλαβαν καμία αύξηση αυτές τις ημέρες καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά

-Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων, αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.

– Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Το μόνο τους όφελος ήταν η λογιστική μείωση της προσωπικής διαφοράς με στόχο να ανοίξει ο δρόμος των αυξήσεων και γι’ αυτούς στο μέλλον.

Οι νέες παροχές θα εξεταστούν στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τις δημοσιονομικές δυνατότητες. Ωστόσο, αν ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέψει η βάση των δικαιούχων θα διευρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες που εξετάζεται να ενταχθούν είναι:

-όσοι είχαν πολύ μικρή αύξηση, για παράδειγμα έως 5 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-όσοι πήραν πολύ μικρές αυξήσεις κάτω από το 7,75% επειδή είχαν προσωπική διαφορά που συρρικνώθηκε λογιστικά και τους επέτρεψε να λάβουν μια μικρή αύξηση.

Το ποσό του μπόνους δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, αλλά αναμένεται να είναι οριζόντιο (όχι κλιμακωτό).

Υπενθυμίζουμε ότι η προτεραιότητα ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα που εξετάζονται πριν από τις εκλογές είναι η καταβολή της λεγόμενης επιταγής ακρίβειας το Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 800 ευρώ.

Η καταβολή αυτής της «επιταγής» ύψους πιθανότατα 300 ευρώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί και σε άλλες ομάδες, προκειμένου να καλύψει -πλην των χαμηλοσυνταξιούχων– και όσους δεν έλαβαν αυξήσεις η άλλες συνδυαστικές ωφέλειες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Αδέσποτο δάγκωσε ποδηλάτη

Ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό, που επαναφέρει στο προσκήνιο το...

Οι ζεστές νύχτες «κλέβουν» τον ύπνο και επιβαρύνουν την υγεία – 7 tips δροσιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b6%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%ad%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b1/

Συμβολαιογράφος…. “καρφώνει” οδηγούς ΙΧ και προκαλεί οργή στην οδό Κορίνθου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b9/

Η Πάτρα κοιτάζει επιτέλους προς το βουνό – Ετοιμο το πρώτο δίκτυο μονοπατιών

Η Πάτρα κοιτάζει επιτέλους προς το βουνό και επιχειρεί...