Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων & Επαγγελματιών των οδών Κανακάρη – Κορίνθου: Συνάντηση στο ΤΕΕ για την αντιδρόμηση

    Ημερομηνία:

    Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων & Επαγγελματιών των οδών Κανακάρη – Κορίνθου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος κ. Βαγγέλη Καραχάλιο & Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του για ενημέρωση  επί θεμάτων που αφορούν τις αντιδρόμησεις της Κανακάρη, Κορίνθου και των  άλλων δρόμων.

    Η ενημέρωση εκ μέρους της Συντονιστικής ήταν εκτενής και αφορούσε τα υπαρκτά θέματα ασφαλείας  στην διανοιχθείσα Κανακάρη, τα προβλήματα από τις αντιδρομήσεις αλλά και γενικά τις επιπτώσεις τους στο κυκλοφοριακό της πόλης, καθώς και τις οικονομικές και περιβαλλοντικές.

    Η Συντονιστική Επιτροπή κατέθεσε εγγράφως ενστάσεις, διαπιστώσεις & ερωτήματα για τα προβλήματα που προκάλεσε η  διάνοιξη όπως έγινε κατά παράβαση του βασικού σχεδιασμού. Κατέθεσε φωτογραφίες που αφορούν και την ασφάλεια των κατοίκων και κάθε διερχόμενου. Έγινε εκτενής αναφορά  εξάλλου ότι έχουν παραβιαστεί οι προτάσεις Δοξιάδη αφού δεν προέβλεπαν διάνοιξη με τις τέσσερες προβληματικές ανηφόρες, πλάτος δρόμου 7 μέτρων περίπου και πεζοδρόμια με 0,80 πλάτος.

    Φλίγκος

    Ο σχεδιασμός από τον Δήμο Πατρέων δεν έλαβε υπόψη του την απώλεια πάνω από χιλίων (1000) θέσεων πάρκινγκ. Δεν έλαβε υπόψη  τις οδούς Κανελλοπούλου, Μικρή Περιμετρική και και την Ελευθ. Βενιζέλου.

    Από πλευράς του ΤΕΕ έγινε αποδεκτό ότι το θέμα των αντιδρομήσεων είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό έχει ζητήσει από τον Δήμο όλες όσες σχετικές επίκαιρες Κυκλοφοριακές μελέτες υπάρχουν, προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και εάν οι σχεδιαζόμενες από τον Δήμο Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις θα ωφελήσουν σε βάθος χρόνου την πόλη και δεν θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανόν λύσουν.

    Διαβεβαίωσαν ότι θα συγκροτήσουν ειδική ομάδα εργασίας, όταν λάβουν τις σχετικές μελέτες.

    Η Συντονιστική Επιτροπή, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, για το γόνιμο διάλογο και αναμένει τα Επιστημονικά, τα ανεξάρτητα αποτέλεσμα της έρευνας για το σύνολο του Κυκλοφοριακού της πόλης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων

    Μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους...

    Πατρών – Πύργου: Στο 80% η πρόοδος των εργασιών – Νέα επίσκεψη Ταχιάου

    Στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου βρέθηκε την περασμένη...

    Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Σε μικρή απόσταση από τις Καρυές το επίκεντρο

    Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Άγιο Όρος το...

    Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει πάνω από 170 τύπους καρκίνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%b6/