Συρία: Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει εδάφη – Ο Νετανιάχου στην κορυφή του όρους Ερμών

    Ημερομηνία:

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Συρία με τον Ισραήλ να κάνει κινήσεις στην σκακιέρα καταλαμβάνοντας εδάφη για την «ασφάλεια του».

    Από το συριακό όρος Ερμών, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα μείνουν εδώ για «πολύ καιρό» και αυτό θα τους δώσει πλεονέκτημα καταλαμβάνοντας ένα κομβικής σημασίας σημείο έναντι της νέας συριακής ηγεσίας που έχει εγκατασταθεί στη Δαμασκό.

    Ο ηγέτης του Ισραήλ ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το όρος Ερμών, εντός συριακών εδαφών, λέγοντας πως οι IDF θα καταλάβουν την ευρύτερη περιοχή που θεωρείται ζώνη ασφαλείας «μέχρι να βρεθεί μια λύση που θα διασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ».

     

    «Τα μάτια του κράτους του Ισραήλ»

    Ο Νετανιάχου συνοδεύτηκε από τον υπουργό Άμυνας, τον Ισραέλ Κατζ, ο οποίος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει παρουσία στη συριακή ζώνη ασφαλείας «όσο είναι απαραίτητο».

    ICECAP

    «Η κορυφή του όρους είναι τα μάτια του κράτους του Ισραήλ για να εντοπίζει τους εχθρούς μας που είναι κοντά και μακριά», σημείωσε ο Κατζ.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μέσα στον Δεκέμβριο, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στα ισραηλινά στρατεύματα να καταλάβουν την ουδέτερη ζώνη του Γκολάν, εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας στη Συρία.

     

    Κινητικότητα και πιθανή συμφωνία εκεχειρίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

    Έχοντας τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά το Ισραήλ διαψεύδει δημοσιεύματα που θέλουν ο Νετανιάχου να μεταβαίνει στο Κάιρο για συνομιλίες που ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε μια συμφωνία εκεχειρίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

    Ωστόσο, Aμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. «Πιστεύουμε – και οι Ισραηλινοί το έχουν πει αυτό – ότι πλησιάζουμε, και χωρίς αμφιβολία, το πιστεύουμε αυτό, αλλά είμαστε επίσης προσεκτικοί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, σε συνέντευξή του στο Fox News.

    Ο Κίρμπι δεν απάντησε στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ταξιδεύει στο Κάιρο για συνομιλίες.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραμπ: Τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο Σι – Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ στο...

    Κωνσταντινούπολη: Φόβοι για σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ – Το σχέδιο εκκένωσης και οι επικίνδυνες περιοχές

    Τρόμο προκαλούν στην Κωνσταντινούπολη οι εκτιμήσεις των Τούρκων σεισμολόγων που αναφέρουν...

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι Πατρινοί Grey Gallows σε Ιταλία – Γαλλία

    Οι Πατρινοί Grey Gallows, που κυριαρχούν πλέον στην dark...