flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει το σύνταγμα κουρελόχαρτο

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση Ντογιάκου είχε ως στόχο να δείξει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση «να κάνει το σύνταγμα κουρελόχαρτο ούτε να συμβάλει στην συσκότιση της υπόθεσης των υποκλοπών», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος -μεταξύ άλλων- έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ότι: «Δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, δεν θα φιμώσετε τη δημοκρατία».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζουν την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, «ότι η ΑΔΑΕ δεν πρέπει να ενημερωθεί για το αν ένας πολίτης βρέθηκε στο στόχαστρο παρακολούθησης από την ΕΥΠ, «ως απόφαση-έκτρωμα» και επισημαίνουν ότι βάλει ευθέως κατά της ανεξαρτησίας των θεσμών.

Τονίζουν ακόμα ότι πριν ο Αλέξης Τσίπρας δηλώσει ότι παραιτείται της βουλευτικής του ιδιότητας και ότι ο κ. Ντογιάκος θα μπορούσε να διατάξει την σύλληψη -καθώς είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις παρακολουθήσεις των πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων- είχε κάνει μια σειρά από ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την παρακολούθηση των Αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ. Του εξέθεσε τη βαθιά του ανησυχία για «την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή» και του επισήμανε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους.

Του ζήτησε δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου – αλλά με τρόπο πρωτόγνωρο, επιχείρησε να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια.

«Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος «λένε παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

Σχολιάζοντας μάλιστα την δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ότι η «κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία» αλλά και το γεγονός ότι ο Γιάννης Οικονόμου κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «θεατρινισμούς» η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε σε δήλωση της.

«Παραπέμπουμε τον κ. Οικονόμου στη δήλωση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου και πλήθους νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων, που μιλούν για κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, πώς μπορεί να επιτίθεται στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης και να επικαλείται σεβασμό στους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, την ώρα που η κυβέρνηση που εκπροσωπεί έχει κάνει κουρέλι τα άρθρα του Συντάγματος, βάλλει ευθέως κατά των θεσμών και παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους και τους αρχηγούς του στρατεύματος.

Όταν, μάλιστα, είναι και ο ίδιος ο κ. Οικονόμου θύμα παρακολουθήσεων από τον παρακρατικό μηχανισμό του κ. Μητσοτάκη».

https://www.newsit.gr/

ypen