ΣΥΡΙΖΑ: Στοχευμένες παρεμβάσεις από τον Τσίπρα

    Ημερομηνία:

    Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ανακοινώθηκε χθες το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει σήμα στήριξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που βγήκε από το περιβάλλον του ήταν αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, από την Κουμουνδούρου είδαν πολύ θετικά την κίνησή του να δώσει το «παρών». Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, η μάχη που θα δοθεί στις 9 Ιουνίου θα πρέπει να είναι απέναντι στην κυβέρνηση, με τους συνεργάτες του να επισημαίνουν πως «δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ».

    Φλίγκος

    Και οι τελευταίες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα τόσο από το φόρουμ των Δελφών όσο και από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ακολουθούν μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Κινούνται στη γραμμή της ανάδειξης των θέσεων της κυβερνώσας Αριστεράς στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Και σίγουρα με «γυμνό μάτι» αναδεικνύεται η «διαφορά φάσης» που υπάρχει με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενόψει και της δημιουργίας του ινστιτούτου, ο πρώην πρωθυπουργός από την κυβερνητική του εμπειρία επιμένει να δείχνει πως η φιλειρηνική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

    «Σύννεφα» και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ
    Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και στην επιστροφή όλων των ομήρων, που πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη: «Φοβάμαι ότι όσον αφορά τη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν βρίσκεται στη “σωστή πλευρά της ιστορίας”», τόνισε. Και υπογράμμισε με νόημα: «Μιλάμε, εδώ, κάθε μέρα, για ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο στην Ευρώπη, αλλά λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, στην Παλαιστίνη, 33.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις».
    ICECAP
    Αφού καταδίκασε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, αλλά και τις ιρανικές επιθέσεις και τη στήριξη του Ιράν στη Χαμάς, επισήμανε ότι αν το Ισραήλ επιλέξει να απαντήσει στρατιωτικά, όπως έκανε στη Δαμασκό, η κλιμάκωση είναι δεδομένη και εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύσουν. Αναφερόμενος στη συνολική στάση της Ευρώπης ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Ε.Ε. να πάρει θέση και να προωθήσει μια ειρηνευτική διάσκεψη.

    Σε παρέμβασή του την Τρίτη είχε τονίσει πως «η στρατηγική της αναβλητικότητας στις διαπραγματεύσεις –το να “κλωτσάς το τενεκεδάκι παρακάτω στον δρόμο”– είναι καλή για να χτίζει πολιτικές καριέρες, αλλά έχει κόστος στις ζωές των ανθρώπων και στο μέλλον τους». Διαπίστωση που απηχεί τις θέσεις του και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι τιμών στον κλάδο των υπηρεσιών

    Αναμφίβολα, ένας βασικός παράγοντας που ο πληθωρισμός στις τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα «τρέχει»...

    Eurovision 2025: Τα βίντεο από τις πρόβες των μεγάλων φαβορί λίγες ημέρες πριν από τον τελικό

    Ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πλησιάζει, με τον μεγάλο τελικό...

    Η διάφανη σοκολάτα: Το νέο γλυκό trend που συναγωνίζεται την Dubai chocolate

    Οι τάσεις γύρω από το φαγητό στο TikTok εμφανίζονται διαρκώς, προκαλώντας εκρήξεις...

    Τα ηλεκτρονικά καταστήματα κερδίζουν έδαφος και στα τρόφιμα

    Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσονται οι διαδικτυακές πωλήσεις στο λιανεμπόριο...