Σύσφιξη σχέσεων Κυβέρνησης – Εκκλησίας: Στη Μητρόπολη Αθηνών με Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός χθες, η θερμή χειραψία

    Ημερομηνία:

    Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστάτησε τη Μ. Πέμπτη στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ταλαντίου Επιφάνιος.

    Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Μητρόπολη για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στην πρώτη του παρουσία εκεί μετά την όξυνση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας.

    Φλίγκος

    Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν πλέον εξομαλυνθεί, κάτι που έδειξε και η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι.

    «Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, κατά την είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό.

    Ιερώνυμος: Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε
    Ήταν το δεύτερο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λίγες ημέρες μετά την κοινή παρουσία τους σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

    «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», απάντησε ο Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους ενώ προσερχόταν στη Μητρόπολη και στη συνέχεια ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/5/2025

    13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 500 Αμβούργο 15:00 COSMOTE...

    Γέμισε η Πάτρα: Το “καρκίνωμα” των τελευταίων ετών… και ο κίνδυνος για τους ανήλικους που πίνουν

    του Αχιλλέα Ροδίτη Ο καιρός «ανοίγει» και ήδη από το...

    Το μενού του 2035: Πρωτεΐνες από έντομα, εργαστηριακό κρέας και βιώσιμες τροφές

    Σε συνεργασία με την εταιρεία HelloFresh, επιστήμονες παρουσίασαν πέντε καινοτόμα,...