Τα φλαμίνγκο έφθασαν στην Στροφυλιά- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Επέστρεψαν τα φλαμίνγκο στη Λίμνη Πρόκοπου στη Στροφυλιά αλλά και στην Αλυκή του Αιγίου. Η λίμνη γέμισε κυριολεκτικά από τα εντυπωσιακά αυτά πτηνά όπως “μαρτυρά” και η φφωτογραφία του Αλέξη Γκλαβά. 

    Τα φλαμίγκο άθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνονται στην μοναδικού κάλους περιοχή της Στροφυλιάς, ενώ οι πιο παλιοί εκτιμούν ότι φέτος ο αριθμός τους είναι περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά.

    Τα φλαμίνγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

    Η λέξη φλαμίνγκο ετυμολογικά προέρχεται από το “flamengo” που στα ισπανικά σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”, ενώ στην ελληνική γλώσσα φοινικόπτερος (η κατηγορία των πτηνών στην οποία ανήκουν) που μεταφράζεται “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

    Τα φλαμίνγκο έφθασαν στην Στροφυλιά- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Τραμπ έδειξε με περηφάνια στους Ευρωπαίους ηγέτες τη συλλογή του με… καπέλα MAGA

    Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα στη Σύνοδο Κορυφής στον Λευκό...

    Στο στόχαστρο το TikTok και Instagram: Κατηγορίες για προώθηση περιεχομένου αυτοκαταστροφής σε εφήβους

    Μια νέα αποκαλυπτική μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα Molly...

    Ο Πούτιν θέτει τον παράγοντα Κίνα στις εγγυήσεις – «Όχι» στην αποστολή στρατού στην Ουκρανία λέει ο Τραμπ

    Σύμφωνα με τo Axios ο  Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο,...

    Γάζα: Το σχέδιο εκεχειρίας που αποδέχτηκε η Χαμάς, οδηγεί σε μόνιμη κατάπαυση πυρός, λέει το Κατάρ

    Η πρόταση των Αράβων μεσολαβητών που αποδέχθηκε χθες η...