Τα Καλάβρυτα θρηνούν 81 χρόνια μετά – Το ολοκαύτωμα από τους ναζί – ΦΩΤΟ

Ημερομηνία:

Πάνδημο Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων για τους αδίκως εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 13η Δεκεμβρίου 1943.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλίνικος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτης κ. Χρύσανθου, του Μητροπολίτη Ζνεπόλεως Βουλγαρίας κ. Ιωάννης και του Σεπτού Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Ιερωνύμου.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Θανάσης Κοντογεώργης Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, την Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ενω παραβρέθηκαν ακόμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας, Βουλευτές, εκπρόσωποι πρεσβειών, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, κομμάτων, συγγενείς των θυμάτων και σωμάτων ασφαλείας και στρατού. Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαμακιώτης.
Στον Τόπο Εκτέλεσης παρέστη και η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει μετάβαση με πομπή προς τον Τόπο Εκτέλεσης μέσω του Δημοτικού Μουσείου Ολοκαυτώματος.
Στον Τόπο Εκτέλεσης θα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε προσκλητήριο εκτελεσθέντων από μαθητές των σχολείων, κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου απ’ την Φιλαρμονική του Στρατού

PHILOXENIA
Τα Καλάβρυτα θρηνούν 81 χρόνια μετά - Το ολοκαύτωμα από τους ναζί - ΦΩΤΟ Τα Καλάβρυτα θρηνούν 81 χρόνια μετά - Το ολοκαύτωμα από τους ναζί - ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Νέα δεδοµένα στις κληρονοµιές: Ο σημαντικός ρόλος του πρώην Προέδρου του Δ.Σ.Π Θάνου Ζούπα

Νέα δεδοµένα στις κληρονοµιές φέρνει από αύριο ο νόµος...

Κατηγορούν στον Εισαγγελέα τον Δήμο Ερυμάνθου: Προσέλαβαν συνταξιούχο, στη θέση ανέργου

Σε σοβαρές καταγγελίες για παρατυπίες σχετικά με προσκλήψεις στο...

Πάτρα: Ευχαριστίες για δωρεές στο Κωνσταντοπούλειο

Η ∆ιοίκηση του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών εκφράζει τις θερµές...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πειστήρια της τραγωδίας βρέθηκαν στον σάκο μεταφοράς της σορού του Δημήτρη Πέτρου που διέμενε στην Πάτρα

Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται για τη διερεύνηση της αεροπορικής τραγωδίας,...