Τα ναρκωτικά στο Γκλάστονμπερι απειλούν τα χέλια

Ημερομηνία:

Τα υψηλά επίπεδα κοκαΐνης και MDMA που ανιχνεύθηκαν σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, μπορεί να βλάπτουν σπάνιο είδος χελιού που ζει εκεί, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

PHILOXENIA

 

Οι ερευνητές του ουαλικού πανεπιστημίου Μπάνγκορ έλαβαν δείγματα από τον ποταμό Γουάιτλεϊκ, στην περιοχή όπου διεξάγεται το διάσημο φεστιβάλ μουσικής, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε το 2019 περίπου 200.000 ανθρώπους.

Οι συγκεντρώσεις MDMA (έκστασι) είχαν τετραπλασιαστεί μετά το φεστιβάλ και αυτές της κοκαΐνης είχαν επίσης αυξηθεί πολύ, καθώς οι θεατές του συνηθίζουν να ουρούν στη φύση.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι ναρκωτικές ουσίες απελευθερώνονται σε επίπεδα που είναι αρκετά υψηλά ώστε να διαταράξουν τον κύκλο ζωής του ευρωπαϊκού χελιού, ανατρέποντας ενδεχομένως τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση αυτού του απειλούμενου είδους», σχολίασε σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ο Δρ Κρίστιαν Νταν, ένας από τους ερευνητές.

Λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η διεξαγωγή του φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι ματαιώθηκε το 2020 και το 2021, ενώ φέτος αντικαταστάθηκε από συναυλία που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Εκεί στο Β’ Α.Τ. μάλλον «μιλάτε» πολύ!

Εκεί στο Β’ Α.Τ. μάλλον «μιλάτε» πολύ! Μαθαίνουμε ότι...

Πάτρα: Κατάντησε ανέκδοτο η Πλατεία Ολγας

Από χειμώνα σε Πάσχα, από Πάσχα σε καλοκαίρι και...

Θα αποτύχουν και οι δύο γραμμές «άμυνας» για την ακρίβεια;

Νομίζαμε ότι κάπως θα βελτιωθεί η κατάσταση με την...

Η Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως σε Αμερικανούς τουρίστες – Πώς τετραπλασιάστηκαν σε μία δεκαετία

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των διεθνών προορισμών που κατέγραψαν...