Τα ταμπού μας κλείνουν το στόμα

    Ημερομηνία:

    Sophie’s matter

    Γράφει η Σοφία Καυκοπούλου

    Αρκετοί άνθρωποι δε λένε ευθέως αυτά που θέλουν, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση τους. Φοβούνται να εκφραστούν, ή αδυνατούν να βρουν τα λόγια για να το κάνουν, ακόμη και αν αφήνουν να εννοηθούν οι απόψεις τους με πιο έμμεσο τρόπο.
    Συχνά, αυτός ο τρόπος δεν είναι κατανοητός από τον σύντροφο, ή ακόμη έχει διφορούμενη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι να “χάνεται” η επαφή και να δημιουργείται χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι. Άνθρωποι που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να ταυτίσουν τα κοινά “θέλω” τους, δεν είναι ζευγάρι!
    Προφανώς, ένας άνθρωπος με δυσκολία έκφρασης, οφείλει ο ίδιος να προσπαθήσει να διώξει τους φόβους του και να πιστέψει στον εαυτό του. Να μάθει να λέει αυτά που θέλει, να ζητά αυτό που θέλει, σε όλους τους τομείς. Ακόμη και στον ερωτικό, που ίσως παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ταμπού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φοινικούντα:Τι ζητά ο ανιψιός του 68χρονου νεκρού ιδιοκτήτη του κάμπινγκ με εξώδικο

    Το θρίλερ της Φοινικούντας  είναι δίχως τέλος καθώς από τη...

    Σπύρος Σορβατζιώτης: Η δήλωση του προέδρου του ΔΣ Πατρών

    Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,...

    Ωράριο φορτοεκφόρτωσης: Επιστολή Πελετίδη, προς τις μεταφορικές εταιρείες, την ΟΕΒΕΣΝΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο

    Την ανάγκη σεβασμού του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στους πεζόδρομους του...

    Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας – φωτό

    Πανικός στις 6 το απόγευμα στην διασταύρωση των οδών...