Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε κορβέτα – Αγνοούνται 33 από τα 106 μέλη του πληρώματος – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Κορβέτα ανατράπηκε και βυθίστηκε τη νύχτα, εν μέσω θαλασσοταραχής, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα αναζητούν τα 33 μέλη της κορβέτας HTMS Sukhothai, στα ανοικτά της επαρχίας Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ. Το πλοίο είναι ναυπηγημένο στις ΗΠΑ και τέθηκε σε υπηρεσία το 1987.

    Το πλοίο υπέστη βλάβη στον κινητήρα, πήρε κλίση προς τα αριστερά, έβαλε νερά και βυθίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) περίπου 20 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

    Η επιχείρηση εκκένωσης, υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, επέτρεψε να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια τα 73 από τα 106 μέλη του πληρώματος. Τα υπόλοιπα 33 αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters.

    Το Πολεμικό Ναυτικό μεταφόρτωσε φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter που δείχνουν την ομάδα του πληρώματος με πορτοκαλί γιλέκα πάνω σε μαύρη φουσκωτή λέμβο καθώς απομακρύνεται από την κορβέτα μέσα στο σκοτάδι και τα ψηλά κύματα. Δεν είναι σαφές πόσες σωστικές λέμβοι χρησιμοποιήθηκαν.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΡΙΟ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ: Επανεμφανίστηκαν τα περιστέρια στο Νοσοκομείο!

    Μάλλον τα μέτρα που ελήφθησαν στο Νοσοκομείο Ρίου για...

    ΠΑΤΡΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Το νερό από τα μπεκ… τρέχει μέρες

    Γέμισε νερά το νέο πάρκο στην οδό Αγίας Σοφίας...

    Τα ράλι του ευρώ συνεχίζεται: Μπορεί να φτάσει τα $1,20; Τι εκτιμούν οι αναλυτές

    Το ευρώ ξεπέρασε το όριο του $1,17, φτάνοντας σε επίπεδα που...

    Από το Διδυμότειχο ως την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Oι νέες προτιμήσεις στην αγορά ακινήτων

    Η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση δυναμισμού, με τις...