Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε κορβέτα – Αγνοούνται 33 από τα 106 μέλη του πληρώματος – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Κορβέτα ανατράπηκε και βυθίστηκε τη νύχτα, εν μέσω θαλασσοταραχής, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα αναζητούν τα 33 μέλη της κορβέτας HTMS Sukhothai, στα ανοικτά της επαρχίας Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ. Το πλοίο είναι ναυπηγημένο στις ΗΠΑ και τέθηκε σε υπηρεσία το 1987.

    Το πλοίο υπέστη βλάβη στον κινητήρα, πήρε κλίση προς τα αριστερά, έβαλε νερά και βυθίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) περίπου 20 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

    Η επιχείρηση εκκένωσης, υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, επέτρεψε να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια τα 73 από τα 106 μέλη του πληρώματος. Τα υπόλοιπα 33 αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters.

    Το Πολεμικό Ναυτικό μεταφόρτωσε φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter που δείχνουν την ομάδα του πληρώματος με πορτοκαλί γιλέκα πάνω σε μαύρη φουσκωτή λέμβο καθώς απομακρύνεται από την κορβέτα μέσα στο σκοτάδι και τα ψηλά κύματα. Δεν είναι σαφές πόσες σωστικές λέμβοι χρησιμοποιήθηκαν.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα

    Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα...

    Π.Ο Πατρών: Με την συμμετοχή της ΠΔΕ ο 48ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

    Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας...

    Meteo: Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ριπές ανέμου στην Πάτρα

    Πίνακα με τις 8 ισχυρότερες ριπές που καταγράφηκαν σήμερα...