Τάρτα με αγκινάρες και πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    4 αγκινάρες
    2 πατάτες και 1 κρεμμύδι
    1 ντομάτα αυγά
    3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι + λίγο για το πυρέξ
    λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε κι αυτές σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και ξεφλουδίζουμε την ντομάτα. Την κόβουμε σε μεγάλα καρέ και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα, να εξέχει γύρω γύρω. Βάζουμε τις αγκινάρες με το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε σε διάφορα σημεία τις ντομάτες και γυρίζουμε προς το κέντρο τη ζύμη που εξέχει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ομοφοβικά «πυρά» του Νικόλα Αγόρου για τον Γιώργο Καπουτζίδη

    Ο «φραουλίτσας» του «Survivor», όπως τον αποκαλούσαν επειδή μεταξύ των πολλών...

    Τρεισήμισι ώρες θα διαρκεί από τη νέα σεζόν το «Πρωινό»

    Θα… χορτάσουμε Λιάγκα τη νέα σεζόν! Σε νέα ώρα μετάδοσης και με...

    Cher: Σε σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της, Alexander Edwards

    Το θρυλικό Studio 54 άνοιξε ξανά τις πόρτες του στις 10 Σεπτεμβρίου,...