Τάρτα με αγκινάρες και πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    4 αγκινάρες
    2 πατάτες και 1 κρεμμύδι
    1 ντομάτα αυγά
    3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι + λίγο για το πυρέξ
    λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε κι αυτές σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και ξεφλουδίζουμε την ντομάτα. Την κόβουμε σε μεγάλα καρέ και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα, να εξέχει γύρω γύρω. Βάζουμε τις αγκινάρες με το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε σε διάφορα σημεία τις ντομάτες και γυρίζουμε προς το κέντρο τη ζύμη που εξέχει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Προσευχηθείτε για μένα» – Το τελευταίο μήνυμα του δικαστή Φρανκ Κάπριο πριν φύγει από τη ζωή

    Ο διάσημος Αμερικανός δικαστής Φρανκ Κάπριο, που έγινε διεθνώς γνωστός μέσα από...

    Έρχεται απίστευτο deal στην αυτοκίνηση – Σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία BMW και Mercedes

    Mercedes-Benz και BMW μοιράζονται μία από τις πιο ιστορικές...

    ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: «Πάτος» ο απολογισμός των θερινών εκπτώσεων (Ηχητικό)

    Οι θερινές εκπτώσεις στην Πάτρα ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες,...

    e-ΕΦΚΑ: Στις 25 Αυγούστου καταβάλλονται αναδρομικά ποσά σε συνταξιούχους

    Τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2025 θα πραγματοποιηθεί η καταβολή...