Τάρτα με αγκινάρες και πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    4 αγκινάρες
    2 πατάτες και 1 κρεμμύδι
    1 ντομάτα αυγά
    3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι + λίγο για το πυρέξ
    λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε κι αυτές σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και ξεφλουδίζουμε την ντομάτα. Την κόβουμε σε μεγάλα καρέ και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα, να εξέχει γύρω γύρω. Βάζουμε τις αγκινάρες με το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε σε διάφορα σημεία τις ντομάτες και γυρίζουμε προς το κέντρο τη ζύμη που εξέχει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Σπίτια-σάουνες λόγω κλιματικής αλλαγής – Εως και 70% η υγρασία

    Θερμοκρασίες που έφτασαν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τους...

    Δείτε φωτό από drone. Ετσι έγινε το Αρχαίο Ωδείο και εσωτερικά

    Aυτό είναι το αναστηλωμένο Αρχαίο Ωδείο, Φωτογραφία drone

    Η ιστορία του Παντοκράτορα Πατρών (ναός – τζαμί – νοσοκομείο) – φωτό

    Ο Ιερός Ναός του Παντοκράτορος Χτίστηκε περίπου το 900...

    «Βομβάρδισε» τον Προμηθέα ο Ηρακλής με 90-79

    Με πολλά τρίποντα, ο Ηρακλής νίκησε στο Ιβανώφειο τον...