Τάρτα με αγκινάρες και πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    4 αγκινάρες
    2 πατάτες και 1 κρεμμύδι
    1 ντομάτα αυγά
    3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι + λίγο για το πυρέξ
    λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε κι αυτές σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και ξεφλουδίζουμε την ντομάτα. Την κόβουμε σε μεγάλα καρέ και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα, να εξέχει γύρω γύρω. Βάζουμε τις αγκινάρες με το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε σε διάφορα σημεία τις ντομάτες και γυρίζουμε προς το κέντρο τη ζύμη που εξέχει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο βούτυρο και στη μαργαρίνη;

    Βούτυρο ή μαργαρίνη; Δύο προϊόντα, που περιέχουν λιπαρά οξέα, ποιες...

    Επτά λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε» μετά τον χωρισμό

    Ένας χωρισμός προκαλεί σχεδόν πάντα πόνο, δυστυχία και αρνητικά συναισθήματα. Παρόλα...

    Γιατί πια σχεδόν δεν μπορούμε να γράψουμε με μολύβι;

    Στην ψηφιακή εποχή χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο στυλό και...

    Ανακαλύφθηκε είδος ψαριού έχει τα φτερά ενός πουλιού και πόδια σαν καβούρι

    Σύμφωνα με νέα έρευνα, ορισμένοι τύποι sea robin, ένα...