Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

    Ημερομηνία:

    Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

    Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

    Σκληρά Τυριά - Λίστα

    Φλίγκος
    • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
    • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
    • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
    • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
    • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
    • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
    • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

    Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρίαμβος για το ελληνικό σκάκι: Ο Νικόλας Θεοδώρου έγραψε Ιστορία νικώντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή Gukesh Dommaraju!

    Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά...

    Νεκρός ο Τσάρλι Κερκ μετά τους πυροβολισμούς σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα – Η ανακοίνωση του Τραμπ

    Ο συντηρητικός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ πυροβολήθηκε και λίγες ώρες...

    Το ελληνικό νησί που λατρεύουν οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λατρεύουν αυτό...

    Πώς το matcha έγινε ο «πράσινος χρυσός» – Από την Ιαπωνία στο TikTok

    Η Ιαπωνία καταναλώνει matcha από τον 12ο αιώνα, αλλά...