Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

    Ημερομηνία:

    Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

    Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

    Σκληρά Τυριά - Λίστα

    Φλίγκος
    GLEARNET
    • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
    • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
    • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
    • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
    • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
    • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
    • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

    Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Αληθινό Πρόσωπο της “Διαγραφής”: Η Νέα Δημοκρατία επιβραβεύει τη Χυδαιότητα και περιφρονεί τους Πολίτες

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας τον Μάιο και τον Ιούνιο...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Η σεμνή ανακοίνωση του στα social

    Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας ΝΔ Αντώνης Κουνάβης ο...

    Welcome to Up 2025: Ταξιδεύοντας και ερευνώντας τα Ελληνικά νησιά

    Μια μοναδική εικαστική και επιστημονική εμπειρία περιμένει το κοινό...

    Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Αχαΐας: Έδωσε το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Πάτρας

    Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και συλλαλητήριο στο κέντρο της...