Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

    Ημερομηνία:

    Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

    Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

    Σκληρά Τυριά - Λίστα

    Φλίγκος
    • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
    • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
    • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
    • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
    • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
    • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
    • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

    Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/