Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

    Ημερομηνία:

    Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

    Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

    Σκληρά Τυριά - Λίστα

    ICECAP
    • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
    • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
    • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
    • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
    • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
    • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
    • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

    Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι Πατρινοί Grey Gallows σε Ιταλία – Γαλλία

    Οι Πατρινοί Grey Gallows, που κυριαρχούν πλέον στην dark...

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Μητσοτάκης άνοιξε το πουγκί- Μοιράζει επιδοματάκια …

    Όχι επειδή τον έπιασε ο πόνος για τους συνταξιούχους και...

    Αγκινάρες λεμονάτες με άσπρο πιπέρι, από την Κέρκυρα

    20' προετοιμασία 40' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα Υλικά Μερίδες: 4-6 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα 4 χλωρά σκόρδα, λεπτοκομμένα 8 μέτριες...

    Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Φωκίων Ζαϊμης στον Ναό Ελικώνιου Ποσειδώνα στα Νικολαίικα- ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Φωκίων Ζαϊμης: Ναός Ελικώνιου Ποσειδώνα, Νικολαίικα...