Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

    Ημερομηνία:

    Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

    Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

    Σκληρά Τυριά - Λίστα

    • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
    • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
    • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
    • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
    • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
    • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
    • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

    Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Πρόβλημα υγείας για τον Δήμαρχο Αιγίου – Θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του – ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ

    Δήλωση Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ....

    Ανδραβίδα: Στο ΚΕΑΤ ο Αρχηγός του ΓΕΑ ενόψει της ΝΑΤΟικής άσκησης «Ramstein Flag 24»

    Το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας,...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Φωτιά τη νύχτα στο Καρνάγιο στην Ηρώων Πολυτεχνείου

    Φωτιά σε χόρτα ξέσπασε, χθες το βράδυ, στο καρνάγιο,...

    Το έλαιο Batana που ενδυναμώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη λάμψη τους

    Όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών, έχουμε τόσες πολλές...
    Best Shop