Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρύο νερό και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για το υποβρύχιο ή αλλιώς τη βανίλια.
To Taste Atlas ξεχωρίζει το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό και του αφιερώνει ειδική ανάρτηση στα social media.
Η ιστορία του υποβρύχιου
Το γλυκό πήρε την ονομασία υποβρύχιο επειδή σερβίρεται σε ένα κουτάλι, βυθισμένο σε γυάλινο ποτήρι γεμάτο με κρύο νερό. Σύμφωνα με την παράδοση το γλυκό το εμπνεύστηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας Χιώτης ζαχαροπλάστης.
Ο γαστρονομικός οδηγός χαρακτηρίζει το υποβρύχιο «γλυκιά απόλαυση».
Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Το υποβρύχιο είναι μια παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση, που αποτελείται από μια παχιά, αρωματισμένη ζαχαρόπαστα, που συχνά παρασκευάζεται με άρωμα μαστίχας, βανίλιας ή τριαντάφυλλου. Σερβίρεται σε ένα κουτάλι και στη συνέχεια βυθίζεται σε ένα ποτήρι κρύο νερό.
Η ανάρτηση του Taste Atlas για το υποβρύχιο
