Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε;

    Ημερομηνία:

    Όταν σκεφτόμαστε την περιποίηση των μαλλιών μας, όλες έχουμε αναρωτηθεί την συχνότητα με την οποία πρέπει να τα λούζουμε.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση, καθότι η συχνότητα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο τύπος των μαλλιών σας θα καθορίσει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στα λουσίματα.

     Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για ένα καλό scalp massage με το αγαπημένο μας σαμπουάν που θα διώξει όλα τα κατάλοιπα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Η φαγούρα, το ξεφλούδισμα του τριχωτού και η αίσθηση λιπαρότητας στις ρίζες των μαλλιών αποτελούν κάποια από τα σημάδια που φανερώνουν ότι το λούσιμο είναι αναγκαίο.

    Αν και τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι είναι καλό να λούζουμε τα μαλλιά μας όσο πιο αραιά γίνεται, η αλήθεια είναι ότι το πιο υγιές για το τριχωτό είναι να έχουμε μία συστηματική σχέση με το σαμπουάν μας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε κάποιες δυσάρεστες συνέπειες όπως τριχόπτωση, πιτυρίδα και φραγμένους πόρους.

    Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός λουσίματος με βάση τον τύπο των μαλλιών σας.

     Κανονικά μαλλιά

    Όταν λέμε κανονικά μαλλιά αναφερόμαστε σε εσάς που δεν προσπαθείτε να λύσετε κάποιο συγκεκριμένο θέμα και θέλετε απλά υγιή, καθαρά και λαμπερά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε λούσιμο κάθε δύο με τρεις μέρες, ιδανικά με ένα ενυδατικό σαμπουάν δίχως θειικά άλατα, τα οποία τείνουν να ξεραίνουν την τρίχα.

     Άτονα μαλλιά με λεπτή τρίχα

    Αντιλαμβανόμαστε ότι η αίσθηση της λιπαρότητας είναι δυσάρεστη, ειδικά αν έχετε λεπτή τρίχα. Ωστόσο αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο πάση θυσία, διότι στο τέλος θα καταλήξετε με ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Αντ’ αυτού δοκιμάστε ένα σαμπουάν για όγκο κάθε δεύτερη μέρα και λίγο ξηρό σαμπουάν μετά το λούσιμο, που θα εξασφαλίσει έξτρα όγκο και oil-free μαλλιά για μία μέρα ακόμη.

     Μαλλιά με χοντρή τρίχα

    Όσο πιο πυκνά και με χοντρή τρίχα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο αραιά πρέπει να τα λούζετε. Οι ειδικοί ενημερώνουν ότι αν ανήκετε σε αυτό τον τύπο μαλλιών δεν χρειάζεται να λούζεστε παραπάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

     Σγουρά μαλλιά

    Αν θέλετε να κρατήσετε το σχήμα στις μπούκλες σας ζωντανό, ο ιδανικός χρόνος λουσίματος είναι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Φροντίστε να προμηθευτείτε ένα ειδικό σαμπουάν για μπούκλες που θα βοηθήσει στην ενυδάτωση της τρίχας σας και θα εξασφαλίσει τον απαιτούμενο όγκο.

    Ταλαιπωρημένα μαλλιά

    Οι βαφές, η χρήση θερμότητας και οι χημικές επεξεργασίας τείνουν να αφυδατώνουν την τρίχα αφήνοντας τα μαλλιά μας ξηρά με φριζαρισμένη όψη. Η λύση για να σώσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά, είναι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό σαμπουάν με φυτικές πρωτεΐνες και έλαια, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Extra tip: Φροντίστε να βρείτε ένα σαμπουάν που προσφέρει προστασία χρώματος για λαμπερό χρώμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

     Λιπαρά μαλλιά

    Φροντίστε να βρείτε ένα ήπιο καθαριστικό σαμπουάν, που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό, δίχως να “γδύσει” την τρίχα. Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα σαμπουάν με ευκάλυπτο για να το χρησιμοποιείτε μέρα παρά μέρα.

    Μαλλιά με πιτυρίδα

    Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, το ιδανικό για ένα υγιές τριχωτό θα ήταν να λούζεστε αρκετά συχνά (περίπου 3 φορές την εβδομάδα) με ένα σαμπουάν, που είναι ειδικό για την περίπτωση και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό φαινόμενο της πιτυρίδας. Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται μέσα στην πλειονότητα των αντιπιτυριδικών σαμπουάν θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την μόλυνση που προκαλεί ο ζυμομύκητας (που ζει στο δέρμα μας) και ευθύνεται για την πιτυρίδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα μυστικά για να φτιάξετε πραγματικά νόστιμα τα λαδερά

    Ο Μάρτιος με τα νηστίσιμα, ξεκινά την εποχή των...

    Καλάβρυτα: Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Εθνική Επέτειο

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας θα...

    Πάτρα: Κατάμεστο το Επίκεντρο για το βιβλίο της Πόπης Αλιβιζάτου

    Κατάμεστη από κόσμο ήταν αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού Επίκεντρο+,...