Τέμπη: «Έχω δώσει κατάθεση και έχει γίνει μήνυση» – Τι λέει ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης για το ξήλωμα του έργου του, «Τα 58 καρφιά»

    Ημερομηνία:

    Ένα χρόνο μετά την εγκατάστασή του, το εμβληματικό έργο τέχνης «58 Καρφιά στα Τέμπη», που δημιουργήθηκε από τον εικαστικό Γιώργο Κόφτη στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, δεν υπάρχει πια στο σημείο όπου τοποθετήθηκε.

    Ο καλλιτέχνης είχε δημιουργήσει το έργο σε απόσταση 500 μέτρων νότια από το σημείο της τραγικής σύγκρουσης των δύο τρένων, ως φόρο τιμής στα 58 θύματα. Το έργο αποτελούνταν από 58 μεταλλικούς σωλήνες, ύψους 2 έως 2,5 μέτρων, που έστεκαν συμβολικά στο σημείο της τραγωδίας.

    Η «εξαφάνιση» και η αντίδραση του καλλιτέχνη

    Φλίγκος

    Όταν ο Γιώργος Κόφτης επισκέφθηκε την περιοχή για να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο έργο, αντίκρισε ένα απογοητευτικό θέαμα. Οι μεταλλικοί σωλήνες είχαν εξαφανιστεί, ενώ λίγοι μόνο σωλήνες βρέθηκαν πεταμένοι λίγα μέτρα πιο πέρα.

    «Έχει γίνει ένας χαμός», δήλωσε ο εικαστικός στις «Εξελίξεις Τώρα». «Έχω καλέσει γονείς και αστυνομία. Έχω δώσει κατάθεση και έχει γίνει μήνυση. Λείπουν τα καρφιά γιατί κάποιος τα αφαίρεσε. Δεν έχουμε ιδέα ποιος. Εγώ πήγα να κάνω συντήρηση και λείπανε. Μίλησα με την αστυνομία, μου είπαν πως πήγαιναν εκεί. Έχουν δοθεί κάποιες καταθέσεις για το πότε μπορεί να συνέβη. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ήταν εκεί. Θα μάθουμε λογικά».

    GLEARNET

    Έρευνα της αστυνομίας

    Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις προκειμένου να προσδιοριστεί η χρονική στιγμή της αφαίρεσης του έργου. Παράλληλα, οι γονείς των θυμάτων και ο ίδιος ο δημιουργός εκφράζουν την οργή και τη λύπη τους για την απώλεια ενός συμβολικού μνημείου που τιμούσε τους ανθρώπους που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1983: Οι Πατρινοί ρύθμιζαν την ώρα με βάση… το ρολόι της Τριών Συμμάχων

    Μια στιγμή πριν τόσα χρόνια σε ένα σημείο της...

    Η ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΣΤΟΝ «ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ»: Ετοιμάζεται για την τρίτη φορά που θα καθίσει στο εδώλιο

    Στο εδώλιο ετοιμάζεταινα καθίσει για τρίτη φορά η Ρούλα...

    OnlyFans: Ρεκόρ κερδοφορίας και ακόμη περισσότεροι χρήστες

    Το 2024 η πλατφόρμα OnlyFans είδε τις συνδρομητικές εισπράξεις να φτάνουν...

    Gay “κέρατο” σε φίρμα της πολιτικής! Επιασε τον σύντροφο… με άλλον νεαρό! ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/gay-%ce%ba%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%86%ce%af%cf%81%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b5/