Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Ο φονικός μύκητας Candida Auris έχει προκαλέσει τρεις έως τέσσερις θανάτους στην Πάτρα από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκαλεί, αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

    Η ίδια πρόσθεσε ότι ο μύκητας εντοπίζεται στις ΜΕΘ. Αν προσβληθεί από τον μύκητα ασθενής που είναι ανοσοκατασταλμένος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

    Η διασπορά του μύκητα μπορεί να εμποδιστεί αν τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ότι θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις στα νοσοκομεία.

    Επιπλέον, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου συνέστησε από τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν. Ο μύκητας, όπως λέει, είναι σπάνιος, αλλά αν βρεθεί στον κατάλληλο χώρο με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.
    Προ ημερών ο καθηγητής Νίκος Σύψας τόνιζε ότι «περνάμε σε μια ενδημική φάση της πανδημίας. Προκύπτουν όμως άλλες απειλές , όπως τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Το 2050 πρώτη αιτία θανάτου θα είναι τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια και οι αιτίες πολύ ανθεκτικών μικροβίων είναι η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών όπως και κακές πρακτικές υγιεινής των χεριών». Είπε ακόμη ότι ένας μύκητας όπως ο Candida Auris, αν μολύνει ένα νοσοκομείο ή μία μονάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεριζωθεί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καραλής: Η σύντροφός μου είναι και κολλητή μου – Κρατά το καράβι της σχέσης μας

    Ο Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου...

    Ύπνος: «Είμαι γιατρός και αυτή άσκηση των 30 δευτερολέπτων μπορεί να σταματήσει το ροχαλητό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84/

    Κτηνοτρόφοι σε αναζήτηση δουλειάς

    Ουκ ολίγοι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη περάσει στη φάση της αναζήτησης...

    ΑΙΓΙΟ: Υπολειτουργεί η Αστυνομία

    Όπως το γράφαμε πριν από μερικούς μήνες, έτσι θα...