Εχουν αντιπαρατεθεί ουκ ολίγες φορές στις δικαστικές αίθουσες. Οχι, όμως, στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ως ιδιώτης ιατροδικαστής, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων έχει το «πλεονέκτημα» να πρωταγωνιστεί στον δημόσιο λόγο, σε αντίθεση με τους κρατικούς ιατροδικαστές (όπως η Αγγελική Τσιόλα) που δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται δημοσίως.
Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ο Γρηγόρης Λέων έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις και δεν είναι κρυφό ότι κάποιες φορές έχει ασκήσει και κριτική στην Αγγελική Τσιόλα, για την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε για τον θάνατο της Ιριδας.
Παρά τις «αποκλίσεις» τους, πάντως, η επιστήμη τους επιτάσσει να κινούνται σε συνεργατικά πλαίσια και προχθές ο Γρ. Λέων έτυχε της δέουσας υποδοχής στο… νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας από την Αγγελική Τσιόλα!
Αφορμή αποτέλεσε ο θάνατος ενός 40χρονου από τη Ζάκυνθο, που αυτοκτόνησε σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στον θώρακά του. Ο Γρηγόρης Λέων ασκούσε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του εκλιπόντος και ιδίοις όμμασι ήθελε να διακριβώσει ότι πράγματι είχε υλοποιήσει το αναμενόμενο διάβημά του, προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους συγγενείς του 40χρονου.
«Απόκλιση» στο συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν παρατηρήθηκε και η συνεργασία επισφραγίσθηκε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.
Απομένουν, πάντως, «ανοικτές» οι προσεγγίσεις τους για τον τρόπο που επήλθε ο ασφυκτικός θάνατος της Ιριδας. Εχουμε ακούσει την εκδοχή του Γρ. Λέων, ο οποίος δίνει βάση στο πανάκι – φίμωτρο. Ας περιμένουμε, όμως, να πληροφορηθούμε τι έχει αναφέρει στην κατάθεσή της και η κ. Τσιόλα. Θα έχει ενδιαφέρον να συμπεράνουμε ποια είναι η πιο «ορθόδοξη» εκδοχή…