Θανάσης Παπαδόπουλος για το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ: Χάσαμε έναν αληθινό φίλο

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωϋσή Ελισάφ, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Αυτοδιοίκηση και η Επιστήμη έχασαν ένα σπουδαίο υπηρέτη τους.

    Ο Μωϋσής Ελισάφ υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης που με πείσμα, με πάθος, με δημιουργικό πνεύμα και προοδευτική αντίληψη προσέφερε πολλά και μέχρι το τέλος σε κάθε πεδίο της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής του δράσης.

    Ο Μωϋσής Ελισάφ ήταν, επίσης, κι ένας ένθερμος φίλος των Καλαβρύτων. Μάς έκανε δε τη τιμή, πέρυσι το Δεκέμβριο, κατά την επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, να είναι ομιλητής στο πάνδημο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Ωστόσο, η πορεία της υγείας του δεν τού επέτρεψε τελικά να παραστεί. Έστειλε, όμως, το κείμενο της ομιλίας του το οποίο και αναγνώστηκε. Μια ομιλία καθηλωτική. Με ιστορικές και πολιτικές προσεγγίσεις γύρω απ’ το Ολοκαύτωμα που κυριολεκτικά μάς συγκλόνισαν.

    Ο Μωϋσής ήταν, επίσης, μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός οραματιστής κι ένας άνθρωπος φωτισμένος, μονίμως ανήσυχος και ανοικτών οριζόντων.

    Πέραν της φιλίας, μάς συνέδεε κι εκείνος ο ακατάλυτος δεσμός που αδελφικά ενώνει όσους προέρχονται από περιοχές και οικογένειες που έχουν ζήσει τον πόνο, την βαρβαρότητα και την καταστροφή ενός Ολοκαυτώματος. Είχαμε, επίσης, συνεργαστεί στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών ‘Ελληνικά Ολοκαυτώματα’ στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών είναι μέλος.

    Τον αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη. Θα λείψει απ’ όλους μας.

    Στους δικούς του, στην οικογένεια του, θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου το μνημόσυνο του εμπόρου Χρήστου Δούβρη

    Πέρασαν 40 μέρες από τον θάνατο του γνωστού εμπόρου ηλεκτρικών ειδών...

    Στα Εμιράτα η πρώτη δοκιμαστική πτήση του κινεζικού flying car

    Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της κινεζικής Xpeng Aeroht πραγματοποίησε την...

    Κατερίνα Καινούργιου: Η πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου και οι νέοι συνεργάτες

    Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στον Alpha για 5η χρονιά, από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις...