Μια από τις νέες φωνές στην οποία πίστευε πολύ και μάς σύστησε, πριν από δύο περίπου δεκαετίες, ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν η Ρίτα Αντωνοπούλου. Τής εμπιστεύθηκε τα τραγούδια του, μοιραζόταν συχνά μαζί της τη σκηνή. Και εκείνη τιμά διαχρονικά αυτήν την πολύτιμη «ψήφο εμπιστοσύνης» υπηρετώντας με συνέπεια το έργο του και μετά τον θάνατό του.
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου η Ρίτα Αντωνοπούλου θα βρίσκεται στον Κήπο του Μεγάρου, μαζί το πολυμελές και πολυσυλλεκτικό συγκρότημα Ρεβάνς, για να παρουσιάσου ένα μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη που άφησε ανεξίτηλο το ιδιαίτερα προσωπικό στίγμα του στην ελληνική μουσική.

Έχοντας πορευτεί στο πλάι του από το 2006 έως και το τέλος, η Ρίτα Αντωνοπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα χωρίς τον ίδιο επί σκηνής. «Έφτασε η στιγμή», λέει η ίδια. «Τώρα νιώθω έτοιμη». Κι αυτή η στιγμή συνοδεύεται από τη μουσική σύμπραξη με τους Ρεβάνς, μια μπάντα που αγαπά βαθιά τον Μικρούτσικο και δίνει το δικό της στίγμα σε κάθε ερμηνεία.
Μαζί, στήνουν μια μουσική παράσταση που επιχειρεί –και καταφέρνει– να φέρει τον Θάνο κοντά μας, όπως τον ζήσαμε, όπως τον αγαπήσαμε, όπως τον ακούμε ακόμα.