Θέμης Μπάκας: Η ερευνήτρια που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

    Ημερομηνία:

    Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μπάκας σημείωσε:

    Συνέντευξη στην ερευνήτρια του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καρλσρούης (Γερμανία) και συνδιευθύνουσα του ερευνητικού προγράμματος Prefigure σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Horizon Europe (https://prefigure.eu/).
    Αγαπητοί φίλοι, η ερευνήτρια και συνδιευθύνουσα είναι η Γεωργία Αλεξανδρή, η οποία έφυγε από την Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων και κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.
    Μιλήσαμε για την στεγαστική κρίση, τις πολιτικές στέγασης στην Ε.Ε και την χώρα μας, τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο και δυστυχώς δεν «υιοθετούνται» από την Ελλάδα , σε αντίθεση με άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Συζητήσαμε, επίσης, για την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού οικιστικού αποθέματος και τις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο.
    Επιπλέον, είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και εκτός του πλαισίου του ερευνητικού προγράμματος. Μια συζήτηση που έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, το εξής ένα: για το αν θα γυρίσουν πίσω οι νέοι/ες που έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν!
    Ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια για την συμπατριώτισσα μας!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βασίλης Παϊτέρης: «Διονύση Τσακνή είσαι γύφτος; Δεν είναι δικό του τραγούδι ο “Μπαλαμός”»

    Ο Βασίλης Παϊτέρης μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή...

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος μου που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό από το νοσοκομείο της Νίκαιας

    Στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στο νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε για...

    Ισλανδία: Πιθανό δημοψήφισμα ακόμη και τον Αύγουστο για ένταξη στην ΕΕ

    Σε μια συγκυρία όπου η γεωπολιτική αστάθεια επανακαθορίζει στρατηγικές επιλογές, η Ισλανδία φαίνεται...

    Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Νέος κύκλος δανείων 800 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά

    Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ III επανέρχεται τον Μάρτιο, δίνοντας εκ νέου πρόσβαση...