Θεοδωρικάκος: Στηρίξαμε με 8 δισ. ευρώ 1 εκατομμύριο εργαζόμενους

    Ημερομηνία:

    Επιβεβλημένο χαρακτήρισε το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς δεν υπήρχαν άλλες αντοχές, αλλά τόνισε ότι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους «Πρωινούς τύπους» ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία λέγοντας επισημαίνοντας τα εξής:

    -Με το πρώτο lockdown έσωσε χιλιάδες ζωές και προετοίμασε το σύστημα Υγείας
    -Διέθεσε 40 δισ. ευρώ για την κοινωνική συνοχή
    -Διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το σύστημα εμβολιασμών, με τον ρυθμό να είναι πλέον εξαιρετικός (πάνω από 100 χιλιάδες την ημέρα).

    Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος εστίασε στην ενίσχυση των εργαζομένων, καθώς διατέθηκαν 8 δισ. ευρώ για να προστατευθούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Και σε αυτό το ποσό, επισήμανε, δεν συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των ενοικίων.

    Ερωτηθείς για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις ποινές ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τόνισε ότι «οι δολοφόνοι θα πρέπει να μένουν ισόβια στην φυλακή». «Δεν μπορεί άνθρωποι που δολοφόνησαν μια 20χρονη μητέρα να μη μείνουν στη φυλακή για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τα εκλογικά σενάρια ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχωρώντας ταυτόχρονα σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Όπως έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν με την προηγούμενη», προσέθεσε.

    Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπενθύμισε πως η ΝΔ με όρους υπεύθυνου πατριωτισμού είχε διαφωνήσει με την υπογραφή της, αλλά είχε ξεκαθαρίσει πως από τη στιγμή που θα ολοκληρωνόταν θα τιμούσε τις δεσμεύσεις της χώρας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 59χρονου Νίκου Μπίτρα

    Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες ο 59χρονος Νικόλαος Μπίτρας...

    ΑΧΑΪΑ: Νεκρή γυναίκα στην Ροδιά

    Την τελευταία της πνοή στην θάλασσα άφησε χθες το...

    ΠΑΤΡΑ: Δίωξη για κακούργημα στον 62χρονο που προκάλεσε τροχαίο και ακρωτηριάστηκε 53χρονη

    Την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή Πατρών...

    Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Φλουμινένσε, 2-1 την Αλ Χιλάλ

    Η Φλουμινένσε έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της...