Θεσσαλία: Εκατοντάδες χιλιάδες τα νεκρά ζώα που έχουν δηλωθεί

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης. Επισήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν 40 στελέχη του στρατού και ιδιώτες, τους οποίους ευχαρίστησε.

    Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δηλωθέντων νεκρών ζώων, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι 70.935 αιγοπρόβατα, 6..136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

    GLEARNET

    Εν συνεχεία, ανέφερε τους αριθμούς των συλλεχθέντων νεκρών ζώων μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Έχουν συλλεχθεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 πτηνά.

    Φλίγκος

    Ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων του Παγασητικού. ‘Όπως πρόσθεσε, το μόνο πρόβλημα που υφίσταται είναι η στέρηση της δυνατότητας στους αλιείες να ασκήσουν την αλιευτικούς δραστηριότητα απρόσκοπτα, λόγω της αδυναμίας χρήσης των αλιευτικών εργαλείων τους.

    Τέλος, γνωστοποίησε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου αύριο ξεκινά σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Επίσης, θα συναντήσει τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, τον οποίο θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρωτοποριακή θεραπεία βάζει τέλος στην πρεσβυωπία – Πώς οι οφθαλμικές σταγόνες θα αντικαταστήσουν τα γυαλιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84/

    Δράμα: Θανατηφόρα συνάντηση 61χρονου ορειβάτη με αρκούδα

    Σαράντα εννέα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό του,...

    Καλάβρυτα: Kονδύλια σε δρόμους

    Πίστωση 20.000 ευρώ, από τον Προϋπολογισμό του 2025 αποφάσισε να...

    Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

    Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο...