Θεσσαλονίκη: Απίστευτο θέαμα – Αγριογούρουνο έκοβε βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους

    Ημερομηνία:

    Ένα θέαμα… άνευ προηγουμένου είδαν οι ελάχιστοι περαστικοί στην Θεσσαλονίκη, όταν περί τις 02:45 τα ξημερώματα, ένα αγριογούρουνο κατηφόρισε από το δάσος του Σέιχ Σου στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης.

    Θέμα με αγριογούρουνα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι πόλεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με το GRTimes.gr και τον καθηγητή της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστο Βλάχο, «το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».

    Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, «δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τον πολίτη εκτός και αν προκληθεί πανικός καθώς επίσης και στην περίπτωση που νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και προσπάθεια να ταϊστούν, ακόμα και αν φαίνονται ήρεμα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν σκύλο, καθώς στην περίπτωση αυτή τα αγριογούρουνα μπορούν να νιώσουν απειλή και να επιτεθούν. Και βέβαια, υπάρχει σημαντικό ζήτημα από την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, είτε στον περιφερειακό, είτε στον αστικό ιστό».

    Δείτε το βίντεο:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η κρυφή ιστορία του Παλιού Δημαρχείου Πάτρας (1880)

    ΑΠό τον Γιώργο Ιωαννίδη

    Κάτω Αχαΐα: Φωτίστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο – ΦΩΤΟ

    Με την συμβολή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έγινε η αντικατάσταση...

    Ζάκυνθος: Νέες καταγγελίες για την «άφαντη» παιδίατρο του νοσοκομείου – Η ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

    Σάλος στην Ζάκυνθο με την παιδίατρο. Μια υπόθεση που προκαλεί έντονο προβληματισμό...

    Πάτρα – TΩΡΑ: Σεισμός στις 7 το πρωί – Κουνήθηκε η Αχαϊα – Χάρτης

    Σεισμικήδόνηση 3,2 Ρίχτερ κοντά στην Κ. Αχαϊα στις 7...