Θεσσαλονίκη: Αυτοκόλλητα σε καταστήματα θα δείχνουν ότι προσφέρουν καταφύγιο σε θύματα έμφυλης βίας

    Ημερομηνία:

    Ενα εμφανές αυτοκόλλητο θα τοποθετήσουν πενήντα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ως «καταφύγια» ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να λειτουργήσουν ως ασφαλείς χώροι για τα θύματα έμφυλης βίας μέχρι να λάβουν υποστήριξη από αρμόδιους φορείς.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ίριδας- Κέντρο Γυναικών, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που κρίθηκε απαραίτητη μετά την ομοφοβική επίθεση, τον περασμένο Μάρτιο, στην πλατεία Αριστοτέλους, σε δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε εστιατόριο ενώ λίγα χρόνια πριν, μια σερβιτόρα σε καφέ της Αθήνας έσωσε μια κακοποιημένη γυναίκα.
    Όπως εξήγησε η ιδρύτρια της Ιριδας, Χλόη Κούσουλα, η δημιουργία του Δικτύου Τοπικών Επιχειρήσεων ως Ασφαλή Σημεία εντάσσεται στην καμπάνια #SheChangeSpeak, η οποία παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη.

    «Θα συνεργαστούμε με 50 επιχειρήσεις από την περιοχή της Θεσσαλονίκης – καφέ, εστιατόρια, φαρμακεία, βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, και ψυχολόγοι μας θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι 50 τοπικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο δίκτυο, θα σηματοδοτούνται με ένα αυτοκόλλητο που θα σχεδιαστεί στο πλαίσιο της καμπάνιας ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και ένα άτομο που είναι σε κίνδυνο, να βλέπει ότι είναι ένας ασφαλής χώρος για να μπει και να ζητήσει βοήθεια».

    Στις δράσεις της καμπάνιας περιλαμβάνεται ακόμη η υποστήριξη 300 επιζήσασων και δυνάμει θυμάτων έμφυλης βίας, με εξατομικευμένες υπηρεσίες προστασίας και νομικής εκπροσώπησης καθώς και πρόσβαση σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.
    Επιπλέον στόχος είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω μιας στοχευμένης καμπάνιας με 10 φωτογραφίες γυναικών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες υψώνουν τη φωνή τους κατά της έμφυλης βίας.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    2,1 εκατ. συνταξιούχοι αποκλείονται από τα αναδρομικά – του Θεόδωρου Ξούλου, Οικονομολόγου

    Με την πρόσφατη απόφαση του, το ΑΕΔ έκρινε πως...

    Μασκ προς ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: Πείτε μου τι δουλειά κάνετε αλλιώς παραιτηθείτε

    Η κυβέρνηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε να...

    Shopping για την ελίτ στο Μιλάνο: Γιατί η Via Montenapoleone είναι η κορυφή της παγκόσμιας πολυτέλειας

    Η Via Montenapoleone είναι ο απόλυτος προορισμός για πολυτελή ψώνια στο Μιλάνο....

    Στενεύει ο φορολογικός κλοιός για τους influencers

    Ελεγχοι νέου τύπου σε γνωστούς -και όχι μόνο- influencers πραγματοποιεί η Εφορία, χρησιμοποιώντας νέα «όπλα» που...
    Best Shop