Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου

    Ημερομηνία:

    Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση, στη Θεσσαλονίκη, σε ένα κτίριο που ήταν υπό κατάληψη χώρο.

    Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση “mundo nuevo“.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν 4 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

    Ήταν υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015

    Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Το κτίριο λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες η ΓΑΔΘ εκκένωσε άλλο ένα κτίριο στην οδό Εγνατία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ωρα Chevron στα νερά της Κρήτης

    Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά projects της τελευταίας δεκαετίας,...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Εισαγωγή νέων μικρών ρομποτιστών στην εθελοντική δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής Robots@UP 2025-2026

    Η εθελοντική δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Robots@UP, για...

    H εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν στο Academy Museum Gala 2025 που συζητήθηκε: Ήρθε νωρίτερα το Halloween; της γράφουν

    Μια εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ επέλεξε για τη φετινή...

    Αρίνα Σαμπαλένκα – Πάουλα Μπαντόσα: Οι φωτογραφίες τους με μπικίνι από τις διακοπές τους

    Ανάσα από τις υποχρεώσεις τους στα κορτ του τένις...