Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης της βόμβας έξω από την τράπεζα – Βίντεο ντοκουμέντο

    Ημερομηνία:

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας έξω από την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 39χρονης, φέρνει στο «φως» το newsit.gr.

    Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης της βόμβας και του ωστικού κύματος. Η 39χρονη που φέρεται να ήταν εκείνη που τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο μηχανισμό στο ΑΤΜ της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν εντολής, ακρωτηριάστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

    Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.05.25), με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο.

    «Γύρω στις 5:10 ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, τρομοκρατήθηκα. Όλη η γειτονιά βγήκε στα μπαλκόνια επικράτησε πανικός, δεν είχα καταλάβει τι συνέβη, μετά από λίγο άρχισα να βλέπω καπνούς από το στενό όχι όμως φωτιά και εκεί κατάλαβα τι συνέβη», δήλωσε μάρτυρας στο newsit.gr.

    Οι Αρχές εκτιμούν πως η 39χρονη τοποθέτησε τη βόμβα στο ΑΤΜ της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

    Όμως, άγνωστο παραμένει πως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα τα τραυματιστεί θανάσιμα η γυναίκα.

    ICECAP

    Το βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, δείχνει όλο το σκηνικό, με την γυναίκα να αφήνει τη βόμβα (δυναμίτιδα με φυτίλι μεσαίας ισχύος), να απομακρύνεται λίγα μέτρα και στη συνέχεια να επιστρέφει για να δει, γιατί δεν έσκασε.

    Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί ψάχνουν, εάν η 39χρονη είχε πάρει εντολές να κάνει αυτή την ενέργεια με συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

    Η άτυχη γυναίκα ήταν φίλη του λεγόμενου «ληστή με τα τατουάζ», ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και φέρεται να είχε πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες τραπεζών.

    Μάλιστα, σε μία από αυτές στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα συμμετείχε και η 39χρονη.

    Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τους κατασκευαστές της βόμβας, τους ανθρώπους δηλαδή που κατάφεραν να «ψήσουν» την 39χρονη από τη Γεωργία, με την οποία διατηρούσε σχέσεις «ο ληστής με τα τατουάζ», να πάει στο κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

    Γι’ αυτό και θα κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό της τηλέφωνο, που βρέθηκε δίπλα της αμέσως μετά την έκρηξη.

    Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πόσο πρόχειρη ήταν η ενέργεια, που όμως είχε τραγικά αποτελέσματα.

    Η γυναίκα τοποθέτησε τη βόμβα, την οποία παρέλαβε από την ομάδα που κρύβεται ουσιαστικά πίσω από την επίθεση, και ψάχνουν να βρουν, αν με αυτή την ομάδα έχει οποιαδήποτε σχέση ο «ληστής με τα τατουάζ», με τον οποίο η νεκρή διατηρούσε στενές επαφές.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα το “τελευταίο αντίο” στον Αγιο Ανδρέα

    Η Πάτρα θρηνεί τον 24χρονο ιατρό και επιστήμονα Κωνσταντίνο...

    ΠΑΤΡΑ: Την Δευτέρα 5-5 η Εκδήλωση Μνήμης για τον Σωκράτη Λ. Σκαρτσή

    Η «Λογοτεχνική Παρέα Πάτρας», οι φίλοι και οι μαθητές...

    Κορινθιακός: Εκτός ελέγχου η ρύπανση, ποιες ακριβώς παραλίες είναι «στο κόκκινο»

    Απογοητευτική χαρακτήρισε, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Πελοπόννησο, την...