Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων και χημικά στο ΑΠΘ

    Ημερομηνία:

    Επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ ατόμων που παρακολουθούσαν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντιμου και της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημίου και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη.

    episodeia002
    episodeia003

    Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

    Επεισόδια στο ΑΠΘ (7)
    Επεισόδια στο ΑΠΘ (2)

    Πάνω από 400 άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα μπροστά στην Καμάρα.

    20220917_010052

    Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το ΑΠΘ και μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, για αρκετή ώρα θύμιζε  πεδίο μάχης.

    episodeia0011

    Η αστυνομία έβγαλε την «Αύρα», ενώ τα άτομα που είχαν στήσει οδοφράγματα στην Καμάρα, έκαψαν κάδους και φώναζαν στους αστυνομικούς πως θα πεθάνουν.

    Επεισόδια στο ΑΠΘ (8)

    Τα άτομα, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνέχισαν για αρκετή ώρα τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της Εγνατίας. Η «Αύρα» επιχείρησε αρκετές φορές να διαλυσει το πλήθος.

    Επεισόδια στο ΑΠΘ (9)

    Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων.

    Επεισόδια στο ΑΠΘ (1)
    episodeia001
    episodeia004
    episodeia005
    episodeia006
    episodeia007
    episodeia008
    Επεισόδια στο ΑΠΘ (6)
    episodeia0014
    episodeia0013
    episodeia0012
    episodeia0010
    episodeia009
    Επεισόδια στο ΑΠΘ (5)
    Επεισόδια στο ΑΠΘ (4)

    Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Το κομμάτι της οδού Εγνατία που είχε κλείσει, δόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop