Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» στα 75 του ο Γκερντ Μίλερ

    Ημερομηνία:

    Μετά από χρόνια μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ο «Der Bomber» έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών.  Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγός του είχε δηλώσει πέρυσι πως ο Μίλερ «φτάνει ήρεμα προς το τέλος του».

    Την στενάχωρη είδηση έκανε γνωστή η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία είχε περάσει ο όλη σχεδόν την καριέρα του ο σπουδαίος επιθετικός αποτελώντας και τον καλύτερο σκόρερ στην ιστορία της.

    Ο Μίλερ

    πέτυχε 566 γκολ σε 607 συμμετοχές με τους Βαυαρούς μεταξύ 1964 και 1979, με τα τέρματά του να τον διατηρούν ακόμη και τόσα χρόνια μετά στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα γκολ για έναν σύλλογο.

    GLEARNET

    Στην Γερμανία κατέκτησε 14 τίτλους με τη φανέλα της Μπάγερν, ενώ είχε και δύο τρόπαια με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας. Μέχρι και το 2012 ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει 85 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Λιονέλ Μέσι να τον ισοφαρίζει και στην συνέχεια να τον ξεπερνά με 91 γκολ συνολικά μέσα στην συγκεκριμένα χρονιά.

    Για «μαύρη μέρα για την Μπάγερν Μονάχου» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάινερ, ενώ ο CEO, Όλιβερ Καν, σχολίασε πως «η είδηση του θανάτου του Γκερντ μας επηρέασε όλους βαθιά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ομάδας».

    Μέχρι και σήμερα ο Μίλερ παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα με 365 τέρματα σε 427 εμφανίσεις. Συνολικά, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, μέτρησε 711 τέρματα σε 780 εμφανίσεις.

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Σοκ με νεκρά ζώα! Πέταξαν φόλες ανήμερα της Παγκόσμια ημέρας ζώων! Πάνω από 8 νεκρά

    O Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας ανακοινωσε: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων χτες. Αργά...

    Δυτική Ελλάδα: Ανετράπη όχημα πριν την γέφυρα – Πολύ σοβαρά ο οδηγός – Φωτό

    Μεγάλη κινητοποίηση πριν λίγο της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ...

    Ζευγάρι ηθοποιών που συμπρωταγωνιστούσε σε σειρά χώρισε μετά από δύο χρόνια σχέσης

    Η Άσλεϊ Παρκ η πρωταγωνίστρια της σειράς «Emily in Paris» και...

    Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι – φωτό

    Κινητοποίηση των αρχών υπήρξε πριν λίγα λεπτά στο Αγρίνιο...