ΘΡΙΛΕΡ: 8 Πατρινά φορτηγά στο φλεγόμενο πλοίο – Ολα μίας εταιρείας

    Ημερομηνία:

    Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

    Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
    Στο πλοίο, ωστόσο, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά.
    Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν περίπου 12 αγνοούμενοι, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση.
    Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.
    Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.
    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».
    Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι.
    Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».
    Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κοροναϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.
    Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέμβους» σύμφωνα με την περιφερειάρχη.
    AΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα φορτηγά που βρίσκονται στο πλοίο είναι και 8 Πατρινής εταιρείας διεθνών μεταφορών, οι υπεύθυνοι της οποίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρχές.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ρωσίδα καλλονή που θα “στοιχειώσει” τα όνειρα σας!

    Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές οι Ρωσίδες έχουν από...

    «Είμαι αυτοδημιούργητη» δήλωσε η Πάρις Χίλτον και προκάλεσε αντιδράσεις – «Είσαι σε παραλήρημα» της γράφουν

    Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media δήλωση της Πάρις Χίλτον ότι είναι...

    ΝΕΟΣ ΚΟΚ: Βάλατε καρέκλα ή καφάσι μπροστά από το κατάστημα; 350 ευρώ!

    Στην οδό Ακρωτηρίου κάποιοι βάζουν καρέκλες (ακόμη και καταστήματα...

    ΟΚΤΩ γυναίκες που κατέχουν απίστευτα παγκόσμια ρεκόρ στο σεξ – Δείτε τις εξωπραγματικές επιδόσεις τους!

    Αριθμοί παράλογοι μα πέρα για πέρα αληθινοί, κάνουν ακόμα...