Θρήνος στην Formula 1: Πέθανε ο Sir Φρανκ Γουίλιαμς!

    Ημερομηνία:

    Μία προσωπικότητα η οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην Formula 1, ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Williams Racing Team, Sir Φρανκ Γουίλιαμς, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας τη θλίψη στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο.

    Ποιος ήταν ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς

    GLEARNET

    Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Φόρμουλα Ένα το 2012, όταν αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams

    «Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Σερ Φρανκ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα της Φόρμουλα Ένα.

    Ο εκλιπών ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στην Ιστορία της Φόρμουλα Ένα, καθώς το 2019 συμπλήρωσε 50 χρόνια ως «αφεντικό» ομάδας στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα «διοίκησε» δύο ομάδες, η δεύτερη από τις οποίες, η Williams, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών και εννέα τίτλους κατασκευαστών. Ο Φρανκ Γουίλιαμς και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Κλερ, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή διαχείριση της Williams από το 2013, αποχώρησαν από τη Φόρμουλα Ένα μετά το ιταλικό γκραν πρι του 2020, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

    Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Φόρμουλα Ένα το 2012, όταν αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams. Η Κλερ Γουίλιαμς ανέλαβε ως η εκπρόσωπος της οικογένειας, ενώ αργότερα διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και ανέλαβε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας, ωστόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς διατήρησε τον τίτλο του γενικού διευθυντή.

    Ο εκλιπών πέρασε κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο το 2016, αναρρώνοντας από πνευμονία, και στη συνέχεια σταμάτησε να ταξιδεύει στους αγώνες. Επίσης, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σπάνια φωτογραφία της Κατερίνας Γώγου – Η “κατάρα” που ακολούθησε και την κόρη της

    Η Κατερίνα Γώγου ήταν ηθοποιός και ποιήτρια και πάνω απ΄ όλα...

    Η κίνηση που κάνει τις γυναίκες να φαίνονται σεξουαλικά διαθέσιμες

    Σε μια σειρά πειραμάτων που περιελάμβαναν περίπου 400 συμμετέχοντες,...

    Το WELCOME TO UP 2025 μας δείχνει το σύμπαν, με τα «μάτια» του «Ωρίωνα»

    Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ καλωσορίσματος...

    7 απλοί τρόποι για να δείχνεις και να νιώθεις καλύτερα μέσα σε 24 ώρες

    Τον τελευταίο καιρό και λόγω της κατάστασης που επικρατεί,...