Τι κρύβεται πίσω από τις μαζικές απολύσεις στους τεχνολογικούς κολοσσούς;

    Ημερομηνία:

    Twitter, Meta, Amazon, Coinbase, Snap, Lyft και μικρότερες τεχνολογικές εταιρίες έχουν μπει σε ένα ρυθμό απολύσεων και ενώ οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί, υπάρχει αυτή η κοινή γραμμή σε όλες. Παγκοσμίως, πάνω από 120.000 υπάλληλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε μερικές εβδομάδες.
    Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν πίσω από αυτήν την εξέλιξη;

    Ο κύριος λόγος είναι η πανδημία. Καθώς η ζωή μας μεταφέρθηκε online κατά τη διάρκειά της, οι τεχνολογικοί γίγαντες προσέλαβαν πολλούς υπαλλήλους πιστεύοντας πως θα συνεχιστεί αυτή η πορεία. Η Meta για παράδειγμα, προσέλαβε 15.000 υπαλλήλους μέσα στους εννιά μήνες της χρονιάς, πριν παραδεχτεί πως δεν υπολόγισε σωστά, απολύοντας το 13% του προσωπικού.

    Πήρα την απόφαση να αυξήσω σημαντικά τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενα. – Mark Zuckerberg

    Φλίγκος

    Υπήρξαν επίσης τεράστιες αλλαγές στις αγορές. Οι διαφημίσεις είναι η κύρια πηγή εσόδων των εταιριών αυτών, ωστόσο αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. Για παράδειγμα η Apple έκανε δυσκολότερη την ανίχνευση της online δραστηριότητας των χρηστών, κάτι για το οποίο γκρίνιαξε έντονα η Meta. Και καθώς η οικονομία πήρε την κατιούσα, πολλές εταιρίες μείωσαν το διαφημιστικό τους budget.

    Επιπλέον, η αύξηση των επιτοκίων δεν άφησε απρόσβλητους τους τεχνολογικούς γίγαντες.

    GLEARNET

    Ως μέρος του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδιασμού μας, κοιτάμε πάντα κάθε τμήμα ξεχωριστά και αποφασίζουμε τι πρέπει να αλλάξει. Δεδομένης της τωρινής μακρο-οικονομικής κατάστασης, κάποιες ομάδες κάνουν αλλαγές και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό σημαίνει πως κάποιοι ρόλοι δεν είναι πλέον απαραίτητοι. Δεν παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις ελαφρά την καρδία και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους που επηρεάζονται. – Amazon.

    Οι επενδυτές από την πλευρά τους έχουν αυξήσει την πίεση για μείωση του κόστους για να προλάβουν την οικονομική ύφεση που έρχεται. Αναλυτές λένε πως υπάρχει πλέον μικρότερη ανεκτικότητα για μεγάλα οικονομικά ρίσκα, όπως το metaverse.

    Η τεχνολογική βιομηχανία βγαίνει από μία περίοδο όπου η ανάπτυξη ήταν ο κυρίαρχος στόχος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιστροφή ενοικίου μέχρι 800 ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου-Τι πρέπει να κάνετε για να μπουν τα χρήματα αυτόματα στον λογαριασμό σας

    Στα τέλη του Νοεμβρίου οι ενοικιαστές  θα  λάβουν «αυτόματα» ποσά έως...

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...