Τι κρύβεται πίσω από τις μαζικές απολύσεις στους τεχνολογικούς κολοσσούς;

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Twitter, Meta, Amazon, Coinbase, Snap, Lyft και μικρότερες τεχνολογικές εταιρίες έχουν μπει σε ένα ρυθμό απολύσεων και ενώ οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί, υπάρχει αυτή η κοινή γραμμή σε όλες. Παγκοσμίως, πάνω από 120.000 υπάλληλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε μερικές εβδομάδες.
    Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν πίσω από αυτήν την εξέλιξη;

    Ο κύριος λόγος είναι η πανδημία. Καθώς η ζωή μας μεταφέρθηκε online κατά τη διάρκειά της, οι τεχνολογικοί γίγαντες προσέλαβαν πολλούς υπαλλήλους πιστεύοντας πως θα συνεχιστεί αυτή η πορεία. Η Meta για παράδειγμα, προσέλαβε 15.000 υπαλλήλους μέσα στους εννιά μήνες της χρονιάς, πριν παραδεχτεί πως δεν υπολόγισε σωστά, απολύοντας το 13% του προσωπικού.

    Πήρα την απόφαση να αυξήσω σημαντικά τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενα. – Mark Zuckerberg

    Υπήρξαν επίσης τεράστιες αλλαγές στις αγορές. Οι διαφημίσεις είναι η κύρια πηγή εσόδων των εταιριών αυτών, ωστόσο αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. Για παράδειγμα η Apple έκανε δυσκολότερη την ανίχνευση της online δραστηριότητας των χρηστών, κάτι για το οποίο γκρίνιαξε έντονα η Meta. Και καθώς η οικονομία πήρε την κατιούσα, πολλές εταιρίες μείωσαν το διαφημιστικό τους budget.

    Επιπλέον, η αύξηση των επιτοκίων δεν άφησε απρόσβλητους τους τεχνολογικούς γίγαντες.

    Ως μέρος του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδιασμού μας, κοιτάμε πάντα κάθε τμήμα ξεχωριστά και αποφασίζουμε τι πρέπει να αλλάξει. Δεδομένης της τωρινής μακρο-οικονομικής κατάστασης, κάποιες ομάδες κάνουν αλλαγές και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό σημαίνει πως κάποιοι ρόλοι δεν είναι πλέον απαραίτητοι. Δεν παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις ελαφρά την καρδία και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους που επηρεάζονται. – Amazon.

    Οι επενδυτές από την πλευρά τους έχουν αυξήσει την πίεση για μείωση του κόστους για να προλάβουν την οικονομική ύφεση που έρχεται. Αναλυτές λένε πως υπάρχει πλέον μικρότερη ανεκτικότητα για μεγάλα οικονομικά ρίσκα, όπως το metaverse.

    Η τεχνολογική βιομηχανία βγαίνει από μία περίοδο όπου η ανάπτυξη ήταν ο κυρίαρχος στόχος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σύλλογος Κρητών Πάτρας “Το Αρκάδι”: Κοπή πίτας με τραγούδια και κρητικούς σκοπούς ΦΩΤΟ

    Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ»,...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Οι αγρότες πήγαν στην Περιφέρεια – Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους

    Κινητοποίηση στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρασγματοποιούν  οι αγρότες. Στο σημείο έφτασαν...

    Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

    Ιδιαιτέρως δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας...
    Best Shop