Τι προτιμούν οι Έλληνες για πρωινό;

    Ημερομηνία:

    Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και κάθε χώρα έχει τις δικές της συνήθειες και γεύσεις που αποκαλύπτουν πολλά για τον πολιτισμό της.

    Όπως αναφέρει το marieclaire.gr με βάση ανάλυση δεδομένων από τις αναζητήσεις στο Google σε πάνω από 150 διαφορετικά πρωινά πιάτα παγκοσμίως, δημιουργήθηκε ένας χάρτης που αποτυπώνει τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πρωινό σε κάθε χώρα.

     Παγκόσμια τάση: Αçaí bowl 

    Το πιο δημοφιλές πρωινό διεθνώς είναι το açaí bowl, με πάνω από 31 εκατομμύρια ετήσιες αναζητήσεις. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο πιάτο με βάση το φρούτο açaí, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, το οποίο έχει γίνει αγαπημένο σε όλο τον κόσμο, από τις παραλίες του Σίδνεϊ έως τα καφέ της Νέας Υόρκης.

    Δεύτερο έρχεται το simit, ένα τουρκικό κουλούρι με σουσάμι, αγαπητό ως πρωινό συνοδευτικό του τσαγιού, με 27 εκατομμύρια αναζητήσεις, ενώ τρίτο είναι το κλασικό κρουασάν με 22 εκατομμύρια αναζητήσεις, αποδεικνύοντας την παγκόσμια αγάπη για τη γαλλική ζαχαροπλαστική.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τέταρτη θέση του onigiri, των ιαπωνικών σνακ με ρύζι τυλιγμένων με φύκια, που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος παγκοσμίως με περίπου 19 εκατομμύρια αναζητήσεις.

     Τα 10 πιο δημοφιλή πρωινά παγκοσμίως

    Açaí bowl – 31.047.700 αναζητήσεις
    Simit – 26.764.630
    Κρουασάν – 22.401.530
    Onigiri – 18.691.030
    Chipa (παραδοσιακό ψωμί στην Παραγουάη) – 14.206.770
    Bruschetta – 14.103.990
    Βραστά αυγά – 10.967.660
    Δημητριακά – 10.095.060
    Congee (κινέζικη ρυζόσουπα) – 9.706.360
    Pupusa (σαλβαδοριανό ψωμί με γέμιση) – 9.177.770

    Το πρωινό στην Ελλάδα
    Στην Ελλάδα, το πιο δημοφιλές πρωινό παραμένει ο παραδοσιακός καφές με συνοδευτικά όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης ή φρέσκο ψωμί με μέλι, που συνδυάζουν απλότητα και γεύση. Αν και το κρουασάν κερδίζει μεγάλο έδαφος και στη χώρα μας με τις αναζητήσεις να το φέρνουν στην κορυφή, το ελληνικό πρωινό χαρακτηρίζεται από υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα, γιαούρτι και ελαιόλαδο, και προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις χωρίς να χάνει την ταυτότητά του. Μπορεί το ελληνικό πρωινό δεν είναι τόσο «ψηφιακά» δημοφιλές στις αναζητήσεις όπως τα açaí bowl ή τα κρουασάν, αλλά η παράδοση και η τοπική γαστρονομία συνεχίζουν να διατηρούν τη ζωντάνια τους, με αναφορές από ειδικούς γαστρονομίας και πολιτισμού.

     Ευρώπη και άλλες περιοχές
    Στην Ευρώπη, το πρωινό διαμορφώνεται από παραδοσιακές και μοντέρνες επιρροές. Στις σκανδιναβικές χώρες και την Ανατολική Ευρώπη, κυριαρχούν τα αμερικανικού τύπου pancakes, ενώ το κρουασάν παραμένει αγαπημένο σε πολλές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Μάλτα. Στην Ιταλία, παρόλο που η bruschetta είναι δημοφιλής, πιο συχνά αναζητούνται παραδοσιακά πιάτα όπως η βρώμη (porridge). Σε άλλες χώρες, όπως η Αλβανία και η Πορτογαλία, το πρωινό έχει έντονα τοπικό χαρακτήρα, με byrek και custard tarts αντίστοιχα.

    Τι προτιμούν οι Έλληνες για πρωινό;

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Γεμίζουν οι ταβέρνες και τα παραδοσιακά εστιατόρια τα Σαββατοκύριακα – Οι περιοχές

    Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι έχει φύγει, η...

    Εκρηξη γάμων μετά τα 50 – Το νέο φαινόμενο

    Στην Ελλάδα σύμφωνα με στατιστική της ΕΛΣΤΑΤ του 2023,...

    Η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε πρώτη φορά φωτογραφία αγκαλιά με τον σύντροφό της

    Η Δανάη Μπάρκα είναι ερωτευμένη και διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο...

    Πάτρα: Το δράμα στην Πλατεία Ομονοίας! Οταν η Πολιτεία… σηκώνει τα χέρια ψηλά! Καταγγελία σοκ από καθηγητή Πανεπιστημίου

    Aντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευθεί, δεν έχει ενοχλήσει ποτέ...