Τι συμβαίνει με την σεισμική ακολουθία στην Κυλλήνη; Τι λένε οι σεισμολόγοι – ΧΑΡΤΗΣ

Ημερομηνία:

Αυξημένη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κυλλήνης, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται δεκάδες σεισμοί.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, πρόκειται για μια συστάδα σεισμών που ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου στην Κυλλήνη, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 3,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει δύο βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν σεισμολογικά ενδιαφέρουσα. Πρώτον, ιστορικά οι μεγαλύτεροι σεισμοί δεν έχουν υπερβεί το μέγεθος των 6,0 Ρίχτερ, ωστόσο αρκετοί από αυτούς υπήρξαν βλαβεροί, προκαλώντας ζημιές. Δεύτερον, σε παλαιότερες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι ισχυρότερες δονήσεις προηγήθηκαν από προσεισμική δραστηριότητα, γεγονός που φαίνεται να ευνοείται από τις ιδιαίτερες σεισμοτεκτονικές και γεωλογικές συνθήκες της περιοχής.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επαρκούν ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Δεν είναι δυνατόν, σε αυτή τη φάση, να διαπιστωθεί αν η τρέχουσα σεισμική δράση αποτελεί προσεισμική ακολουθία που ενδέχεται να οδηγήσει σε ισχυρότερο σεισμό ή αν πρόκειται για σμηνοσειρά που θα εκτονωθεί χωρίς περαιτέρω εξέλιξη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ο Άδωνις αναδημοσίευσε AI βίντεο που χορεύει… break dance μετά το «και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»

Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ένα AI βίντεο...

Πάτρα: Δύο πορείες σήμερα με συμμετοχή χιλιάδων! Σκηνές στην Πλατεία Γεωργίου – Μέτρα από την Αστυνομία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η...

Πάτρα: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί σήμερα Τετάρτη – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Σε κινητοποίηση προχωρούν σημερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί...