Όσον αφορά στους Δήμους της Αχαΐας, ο νέος Νόμος περιορίζει τον αριθμό των υποψήφιων συνδυασμών, καθώς πλέον θα χρειάζονται περισσότεροι υποψήφιοι για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Στο Δήμο Καλαβρύτων, σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου, Θανάση Παπαδόπουλου, ενώ μετά την απόφαση του κ. Λαζουρά να αποχωρήσει από την ενεργό αυτοδιοικητική δράση εμφανίζεται ένα «κενό», το οποίο δεν θα είναι δύσκολο να καλυφθεί, αν ληφθεί υπόψη και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει για την περιοχή ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Δήμο Ερυμάνθου ο νυν Δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο, όπως επίσης στη «μάχη» για τη δημαρχία θα ριχτεί και πάλι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Διαμαντής Κανελλόπουλος. Για τον Δήμο Ερυμάνθου ως ενδιαφερόμενος εμφανίζεται και ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Δριβίλας, ο οποίος ωστόσο, θα πρέπει να «αντλήσει» στελέχη από τους άλλους δύο συνδυασμούς. Τέλος, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, καθώς η απόφαση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου να διεκδικήσει τη δημαρχία χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι, όπως και η παρουσία που καταγράφει ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», Φίλιππος Λιάκος ανακατεύουν την τράπουλα, την οποία φαίνεται πως πρέπει να… μοιράσει ξανά ο νυν Δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος, Σπύρος Μυλωνάς.
Όσον αφορά στις άλλες παρατάξεις, η ΑΚΙΔΑ του Παναγιώτη Κουνάβη όπως όλα δείχνουν και από τη μέχρι τώρα συνεργασία με την παράταξη Μυλωνά θα «συμπράξει» προεκλογικά με το «Όραμα», ενώ ο Άγγελος Στεργιόπουλος θα είναι δύσκολο να κατεβάσει ανεξάρτητα συνδυασμό, γι’ αυτό και ήδη συμμετέχει σε συζητήσεις. Πάντως, στο συγκεκριμένο δήμο, το σίγουρο είναι πως οι εκλογές δεν θα είναι για κανέναν υποψήφιο… εύκολη υπόθεση!
Να σημειωθεί πως η μόνη «σταθερά» τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους άλλους Δήμους είναι η συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά της.