Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Λιβάνου

    Ημερομηνία:

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο του Λιβάνου, στρατηγό Τζόζεφ Αούν, είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Αούν για την ανάληψη καθηκόντων του και επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας στην πολύπλευρη στήριξη του Λιβάνου.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του Λιβάνου να επισκεφθεί την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Βηρυτό, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Νατζίμπ Μικάτι. Είχε χαρακτηρίσει ζωτικής σημασίας την υλοποίηση της εκεχειρίας και επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός.

    Είχε αναφερθεί εξάλλου στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μείνει εταίρος και φίλος στις προσπάθειες για ανοικοδόμηση του Λιβάνου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι φωτίζουν το μέγεθος της διαφθοράς

    Το τσουνάμι αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ  προκαλεί...

    Η πρώτη ερμηνεία των αποφάσεων Μητσοτάκη – Τα κριτήρια της επιλογής προσώπων

    Με απόφαση του Πρωθυπουργού, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει...

    Περού: 19χρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη μέσα σε σακούλες – Τα δυο σενάρια της δολοφονίας

    Μια TikToker τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για μέρες, βρέθηκε...

    Αστυνομικός της Βουλής: Συνεχίζει και αρνείται τις κατηγορίες για τον βιασμό των παιδιών του – «Όταν δικαιωθεί, θα τα ζητήσει πίσω»

    Ενώπιων της 24ης ανακρίτριας βρέθηκε την Παρασκευή (27.06.2025) ο αστυνομικός της Βουλής με...