ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ: 400 Πατρινοί στο Φανάρι για τον Άγιο Γερβάσιο

    Ημερομηνία:

    Τετρακόσιοι και πλέον Πατρινοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να είναι εκεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, όπου στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία, ο Παναγιώτατος και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και μετά την Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου και των Συνοδικών Αγίων Αρχιερέων, της Πράξεως των άρτι καταταγέντων στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
    1. Μοναχής Γαβριηλίας της εν Λέρω
    2. Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτη
    3. Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Παρασκευοπούλου, του εν Πάτραις.
    Η συμμετοχή πληθύος προσκυνητών από την Πάτρα στην Κωνσταντινούπολη, δηλώνει το βαθύ σέβας των κατοίκων της πόλεως του Πρωτοκλήτου προς τον ηγιασμένον Γερβάσιο, ο οποίος, ανεδείχθη ο πνευματικός πατήρ, ο οδηγός και διδάσκαλος του λαού του Θεού, ο προστάτης των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, ο τροφέας των πεινώντων, ο υπερασπιστής των αδικουμένων, ο σημειοφόρος και χαριτωμένος Ιερεύς του Θεού του Υψίστου.
    Οι Πατρινοί, θα επισκεφθούν και άλλα προσκυνήματα της Βασιλευούσης, και τόπους αγιασμένους και ποτισμένους με το αίμα ηρώων και μαρτύρων, Κληρικών και Λαϊκών,α που αγωνίστηκαν υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους μας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι  μπηχτές για την «ομάδα αλήθειας» της Πάτρας

    Αποφασισμένα να μην «χαριστούν» δείχνουν στελέχη της δημοτικής Αρχής...

    Την ώρα που η Μουρτζούκου έμπαινε στην ανακρίτρια… γεννούσε η γυναίκα του Κουσουλού – ΦΩΤΟ

    Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος έγινε...

    Σεξ: Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα στη μέση ηλικία

    Εκεί γύρω στην ηλικία των 50, οι περισσότεροι κοινοί...

    ΠΑΤΡΑ: Πότε ξεκινούν οι εργασίες για τη μαρίνα Mega Υacht του ΟΛΠΑ

    Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει στον «αέρα»...