Το 30% των εργαζομένων στην Ευρώπη επαναχρησιμοποιούν ήδη παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης (πίνακας)

    Ημερομηνία:

    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τις αυστηρές οδηγίες του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και της NIS 2 για την προστασία των πληροφοριών των πελατών τους. Ωστόσο, δεν παίρνουν όλοι οι οργανισμοί αυτούς τους κανόνες στα σοβαρά, με αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων. Ο ψηφιακός δείκτης Cybernews Business Digital Index αποκαλύπτει ότι το 48% των ευρωπαϊκών εταιρειών που αναλύθηκαν βαθμολογήθηκαν με D ή χειρότερα για τις προσπάθειές τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

    Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής έκθεση σχετικά με το πώς σχεδόν οι μισές ευρωπαϊκές εταιρείες δεν διαθέτουν εταιρική προστασία των δεδομένων των πελατών τους.

    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης

    Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν υιοθετήσει την οδηγία NIS 2, η οποία έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την καθιέρωση ενός υψηλού κοινού επιπέδου ασφάλειας για τα δίκτυα και τα συστήματα πληροφοριών. Ας ελπίσουμε ότι ο κανονισμός αυτός μπορεί να ενθαρρύνει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προστατεύουν καλύτερα τα δεδομένα των πελατών τους.

    Σύμφωνα με τον Business Digital Index, ο οποίος βαθμολογεί τις επιχειρήσεις με βάση τα μέτρα διαδικτυακής τους ασφάλειας, το 21% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων βαθμολογήθηκε με F και το 27% με D. Ωστόσο, υπάρχει και πολύ θετική εικόνα, καθώς το 13% των επιχειρήσεων έλαβε βαθμολογία Α και το 20% βαθμολογήθηκε με Β για τις προσπάθειες κυβερνοασφάλειας.
    Όταν εξετάζουμε την Ευρώπη ανά κλάδο, οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσίασαν ελαφρώς καλύτερη ασφάλεια δεδομένων από ό,τι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, το 40% πέτυχε άριστες βαθμολογίες (Α ή Β), ενώ το 45% έλαβε κακούς βαθμούς (D ή F). Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είχε χειρότερες επιδόσεις, με το 35% να κερδίζει βαθμολογίες Α ή Β και το 46% να λαμβάνει βαθμολογίες D ή F.

    Το 30% των εργαζομένων στην Ευρώπη επαναχρησιμοποιούν ήδη παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης (πίνακας)

    Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα ασφάλειας

    Ο ψηφιακός δείκτης επιχειρήσεων δείχνει ότι το πιο συνηθισμένο ζήτημα ασφάλειας σχετίζεται με τη διαμόρφωση του Secure Sockets Layer (SSL), με πάνω από 50.000 ζητήματα που εντοπίστηκαν σε σχεδόν 300 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι οργανισμοί αυτοί έχασαν πάνω από 56.000 εταιρικά διαπιστευτήρια.

    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ασφάλεια των τομέων, με το 28% των οργανισμών να έχουν δυνητικά παραποιήσιμους τομείς. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες (54%) λειτουργούν με συστήματα χαμηλού επιπέδου που φιλοξενούνται στο cloud.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Πύργου, στον Αλισσό μετά από αίτημα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλου

    Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις  στην κατασκευάστρια εταιρεία του νέου...

    ΠΑΤΡΑ: Η δημοτική αρχή σε εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων για την πρωτοχρονιάτικη πίτα – ΦΩΤΟ

    Αντιδήμαρχοι και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής,  εκπροσωπώντας την...

    ΠΑΤΡΑ: Οι εργαζόμενοι καθάρισαν τους δρόμους μετά από την παρέλαση των μικρών – Φώτο

    Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας -όπως κάθε χρόνο, αμέσως...

    Σύσκεψη από την Π.Ε. Αχαΐας για  την ασφάλεια καρναβαλιστών και επισκεπτών

    Η ετοιμότητα και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του...
    Best Shop