Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)

    Ημερομηνία:

    Η πρώτη συμμετοχή του 56ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο:

    “Μόνος ή Μοναδικός; Είμαστε όλοι διαφορετικοί και στηρίζουμε τους μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες” (“Alone or unique? We are all special. Inclusion and support for students with special needs”) και θέμα τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας κατά το χρονικό διάστημα από 01/4/2024 έως και 06/4/2024.

    Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Νταγιούκλας Αναστάσιος, Πολυδώρου Αγγελική, Πρασσά Σοφία και Φιλιππάτου Ισμήνη παρακολούθησαν το σεμινάριο διάρκειας 5 ημερών με τίτλο: “Embracing Diversity, Preventing Bullying and Violence”, που οργάνωσε ο διεθνής εκπαιδευτικός φορέας Europass Academy.

    Μέσω αυτού ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες της Ευρώπης κι αποκόμισαν γνώσεις και δεξιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες κι αποτελεσματικές στη διαχείριση κι επίλυση των συγκρούσεων και στην πρόληψη των βίαιων συμπεριφορών.

    Αυτές οι γνώσεις κι εμπειρίες που αποκτήθηκαν στο σεμινάριο αυτό θα μεταδοθούν στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, με σκοπό τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών και τη μείωση του χρόνου επίλυσης μιας συγκρουσιακής κατάστασης.

    Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό Στρασβούργου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)
    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)
    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)
    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)
    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)
    Το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτό)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οπαδική βία στην Ηγουμενίτσα: 4 ανήλικοι και οι γονείς τους στη δικαιοσύνη

    Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν...

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρώτος πύραυλος, οι 500.000 νεκροί και ο νέος βίαιος κόσμος που γεννήθηκε

    Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία έχουν αλλάξει ριζικά τον παγκόσμιο...

    ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην Αλυκή 2026! φωτο

    Το Δ.Σ.του  Συλλόγου Αλυκής Ευχαριστεί την δωδεκαμελή Εθελοντική ομάδα...

    Χειροπέδες σε δύο που χτύπησαν τον περιπτερά στη Γαστούνη

    Συνελήφθησαν, στις 21-02-2026 το βράδυ, στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς...