Το Δίκτυο Πανεπιστημίου Πατρών καλεί σε αιμοδοσία για τους τραυματίες των Τεμπών

    Ημερομηνία:

    Κάλεσμα προς τους φοιτητές να δώσουν αίμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για τους τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απευθύνει το Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

    «Από χθες γινόμαστε μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας. Τα ξημερώματα συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη, γεγονός που έχει κοστίσει την ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό ακόμη περισσότερων. Ανάμεσα τους βρίσκονται πολλοί συμφοιτητές/-τριες μας που γυρνούσαν στις πόλεις σπουδών τους.

    Οι σκέψεις μας, αυτήν την δύσκολη ώρα, βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων. Αυτήν την στιγμή, είναι κρίσιμο να ενταθεί η προσπάθεια απεγκλωβισμού όλων των εγκλωβισμένων και εντοπισμού των αγνοουμένων.

    Είναι εξοργιστικό, να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μάλλον με ένα μέσο, που θα έπρεπε να είναι το ασφαλέστερο και το οποίο οι περισσότεροι φοιτητές/τριες χρησιμοποιούμε τακτικά για την μεταφορά μας.

    Ως Δίκτυο Πανεπιστημίου Πατρών σε ένδειξη αλληλεγγύης καλούμε τα μέλη μας καθώς και κάθε νέο και νέα να συνδράμει στις προσπάθειες, να δώσουν αίμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για να καλυφθούν οι μεγάλες και έκτακτες ανάγκες λόγω του τραγικού δυστυχήματος. Η αιμοδοσία θα είναι συνεχής χωρίς μεσημεριανή διακοπή έως τις 20.00».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    EΣΗΕΠΗΝ: Εκθεση Αρχείων και Τεκμηρίων

    Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων...

    25 δράσεις «ανάσα» για 1,5 εκατ. πολίτες: Ο πλήρης οδηγός για τα 5,3 δισ. ευρώ

    Ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσεων, ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που...

    Διπλή αύξηση για χιλιάδες εργαζόμενους: Τι αλλάζει από την 1η Απριλίου

    Διπλό κέρδος λόγω προσαύξησης των τριετιών αλλά και της...